Certifiering för IT-arkitekterPreparandkurs för Iasa – CITA-F

CITA-F certifiering för DFK-CIA
En certifieringsdag för kursdeltagare på Certifierad IT-arkitekt Master eller tidigare certifierade DFK-CIA.

Vi erbjuder kursdeltagare på Certifierad IT-arkitekt Master och tidigare certifierade DFK-CIA (deltagare som genomgått tidigare kursomgångar av Dataföreningen Kompetens IT-arkitektutbildning) möjligheten att komplettera med Iasa:s internationella certifiering CITA-F (Certified IT Architect – Foundation).

Våra övriga utbildningar inom området.

Certifieringsprogram för IT-arkitekter

Dataföreningen Kompetens erbjuder ett certifieringsprogram för IT-arkitekter uppdelat på flera nivåer.

Iasa-dfk-cia3

Dataföreningen Kompetens certifiering av IT-arkitekter, DFK-CIA har funnits sedan 1999 och har blivit de facto-standard i Sverige. Iasa:s certifieringar är anpassade till hur internationella organisationer är uppbyggda. 

DFK-CIA tillsammans med Iasa:s certifieringar ger dig en gedigen kompetens samt en trygghet i din roll som IT-arkitekt, såväl nationellt som internationellt.

Läs mer om Dataföreningen Kompetens och Iasa:s certifieringsprogram för IT-arkitekter.

Så här går det till

Vi erbjuder cirka tre certifieringstillfällen om året. Efter att du har anmält dig till ett certifieringstillfälle blir du medlem i Iasa och får tillgång till självstudiematerialet ITABoK (IT Architecture Book of Knowledge).

Självstudierna av ITABoK tar cirka 12 timmar (vi rekommenderar därför att du anmäler dig i god tid). 

Certiferingsdagen består av två delar. Förmiddagen ägnas åt en genomgång och repetition av ITABoK. Under eftermiddagen genomför CITA-F certifieringstest online, som tar cirka två timmar. Testet består av cirka 75 frågor.

För dig som tidigare har certifierat dig som IT-arkitekt hos oss är du behörig att anmäla dig till certifieringstillfället för CITA-F.  

Har du inte redan fått information från oss, kontakta projektledaren för certifieringen.

Läs mer om Dataföreningen Kompetens och Iasa:s certifieringsprogram för IT-arkitekter.

Resultat

Ditt resultat på testet meddelas på plats och vid godkännande skickas certifikatet på papper från Iasa Global i USA.

Kostnad

Utöver deltagaravgiften tillkommer USD 125 för medlemskap i Iasa och USD 300 i avgift till Iasa för certifieringstestet.

Lärare

Utbildningledare

Anders LarssonAnders Larsson har varit yrkesverksam inom IT sedan 1994 och under dryga tio år med arkitekturrelaterade frågor. För närvarande är han lösningsarkitekt inom sjuk- och hälsovårdssektorn. Anders has suttit med i styrelsen för Iasa Sweden sedan 2007 och de senaste åren även som utbildnings- och certifieringsansvarig i Sverige. Han är även sammankallande och leder den arbetsgrupp och panel som certifierar arkitekter enligt  CITA-P  i Sverige.

Kursen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner Iasa.

iasa-hr 
Utbildningen genomförs i samarbete med Iasa Global och Iasa Swedish Chapter. Iasa är en internationell och oberoende intresseorganisation för IT-arkitekter och IT-arkitektur.


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!