5 karriärtips inför 2015

5 karriärtips inför 2015

Julen är snart här och vi kan se tillbaka på ett fantastiskt 2014! Vi har haft förmånen att ha genomfört många intressanta och givande utbildningar med våra ambitiösa deltagare i våra lokaler under året. Som ett litet tack passar vi på att avsluta året med fem karriärtips inför 2015 – God Jul och Gott Nytt År!

1. Nuläge

Inventera ditt nuläge – var befinner du dig idag? Vilka är dina styrkor och vad behöver du bli bättre på?

2. Mål

Sätt upp en målbild – var vill du befinna dig inom ett år eller inom tre år? Hur ser din långsiktiga ambition ut? Skriv gärna upp din vision så att du har den inom synhåll och håll målen realistiska. Glöm inte att sätta upp delmål!

3. Planering

Planera din väg – hur ska du nå dina mål? Behöver du stärka din kompetens med en utbildning eller behövs något annat? Behöver du vägledning, hur/vad har personer i din nuvarande situation gjort? Strukturera din väg framåt.

jul 

4. Nätverk

Inventera ditt nätverk – vilka kontakter har du i ditt nätverk? Gamla kolleger eller chefer kan vara ovärderliga för att du ska hitta ditt nya drömjobb, så glöm inte att hålla kontakten. Var inte rädd att be om hjälp!

Ett annat bra tips är att bli medlem i vår egna Dataföreningen och få tillgång till nätverksträffar, möjlighet att knyta nya kontakter osv.

Du kan även visa dina kunskaper och nätverka via sociala medier, exempelvis via blogginlägg, Linkedin, Twitter etc. Identifiera den plattform där de du vill nå finns.

Du behöver ju inte skriva allt själv, du kan visa din kunskap genom att dela andras inlägg som är intressanta exempelvis.

5. Agera

Agera – få det att hända! Nu är det dags att genomföra din plan. Hitta rätt utbildning, kontakta rätt personer och landa ditt drömjobb!

Låter enkelt, va? Självklart är det inte så enkelt, men genom att verkligen ta tiden att göra en grundläggande inventering av styrkor och svagheter samt att identifiera vägen till ditt nya jobb är mycket gjort.

Eller som Dwight D. Eisenhower uttryckte det: 

Plans are worthless, but planning is everything

Vi på Dataföreningen Kompetens önskar dig lycka till med din framtida karriär och önskar dig en skön julledighet!

Vi hjälper dig!

Helena CarlssonKontakta mig så berättar jag mer om vad vi kan göra för att ge dig rätt kompetens att landa ditt drömjobb!



Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!