Modern verksamhetsstyrning – 5 nycklar till framgång

Modern verksamhetsstyrning – 5 nycklar till framgång

Matts Rehnström är bästsäljande författare som med böcker, utbildningar och föredrag vill få oss att arbeta mer effektivt, ge ett ökat värde till kunderna samtidigt som vi har roligt. Han har hjälpt ett stort antal organisationer, både privata och offentliga, att nå nästa nivå i sin utveckling av kvalitet och effektivitet.  

Matts håller nu i kursen Digital verksamhetsstyrning hos Dataföreningen Kompetens och delar här med sig av fem nycklar till framgång.

Se flödet av aktiviteter!
Om man inte gjort en plan för vad som ska åstadkommas är det svårt att vara överens om vad man ska göra. Planer är inget, planering är allt – och gäller både för projekt och processer. I projekt genomförs planen en gång, i en process genomförs planen om och om igen. 

Se helheten i strukturen!
För att stoppa suboptimering måste man se hela den struktur av processer och projekt som skapar värde för kunderna. Dessa strukturer är många gånger större än den egna organisationen, och inkluderar parter som vi arbetar med tillsammans för att skapa värde.

Bestäm vad som är viktigt att följa upp!
Man kan inte styra det man inte mäter. Och man kan inte mäta det man inte ser. Det innebär att vi först måste se flödet innan vi kan bestämma oss för att mäta det. 

När vi sedan mäter flödet kan vi börja styra det. Således hänger dessa viktiga delar ihop för att helheten av en framgångsrik verksamhet ska kunna bli verklig.

Styr på det som händer nu!
Resultat kan aldrig förändras, då de redan skett och ligger i historien. Dra lärdom av dessa och fokusera på att styra de aktuella händelserna samt planera framåt. 

Var proaktiv!
Med kunskap om den aktuella situationen, den framtida planen och lärdomar från historien kan vi estimera hur ett flöde kommer se ut även framledes. Vi kan på så sätt agera i händelser innan en given situation uppkommer och arbeta proaktivt.

Genom att använda IT som drivkraft baserat på Business Process Management och Business Activity Monitoring kan vi ta steget in i framtidens verksamhetsstyrning, redan nu! 

Den 18–19 oktober hålls kursen Digital verksamhetsstyrning där fokus bl.a. ligger på att underlätta arbetet och ledarskapet genom att skapa möjligheter att mäta och följa upp processerna, samt frigöra tid till att fokusera på kundernas behov. 



Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!