Omvärldsanalys, Big Data, IT-utvecklingCertifierad Data Scientist

For business
Affärs- och verksamhetsutveckling blir allt mer datadriven. Varje dag skapas över tre exabyte data runt om i världen. Kan ditt företag ta emot, analysera och hitta affärsnyttan i all data?

SvD_Naringsliv_Big-data Idag efterfrågas bättre beslutsunderlag för affärsbeslut baserade på data från verkligheten. Utvecklingen har skapat en ny roll: en Data Scientist som fokuserar på affärsmöjligheter.

Utvecklingen har gjort rollen till en av de mest efterfrågade just nu. En affärsinriktad Data Scientist deltar i arbetet med marknadsanalyser och affärsutveckling. Rollen är bryggan mellan den komplexa tekniken för dataanalys och affärsutvecklarnas behov av analyser och beslutsunderlag.

Utbildningen synar teknik, modeller och verktyg för att omvandla stora mängder data till värdefulla tillgångar

Förmågan att hantera och analysera extrema datamängder har blivit utslagsgivande för framtida innovation, konkurrenskraft och produktivitet.

Hur blir rådata från sociala medier, sensorer, transaktioner och kundaktiviteter nya affärer? Vad kan du och ditt företag göra för att snabbt lyfta datahantering och analys?

Utbildningsprogrammet och certifieringen genomförs i samarbete med Stockholms universitet, Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV). Programmet omfattar åtta dagar fördelade på fyra kurstillfällen samt självstudier och projektarbeten. Du certifieras enligt DFK-CDS.

Syfte

Utbildningen ger dig

  • Utbildningen lär dig:
  • Identifiera sambandet mellan affärsmål och affärsvärden i datamängder
  • Använda modeller, metoder och verktyg för att extrahera, strukturera och analysera extrema datamängder, så kallad Big Data
  • Etablera en process för datadriven affärsanalys och etablera rollen Data Scientist i en organisation

Målgrupp

Utbildning för dig som

Utvecklare, projektledare och produktägare med erfarenhet av att arbeta med till exempel databaser, Data Warehouse och BI som vill ta ett karriärsteg närmare affärs- och verksamhetsutveckling.

Marknadsanalytiker med erfarenhet av IT-utveckling, BI och data mining som vill ta ett karriärsteg mot ett större ansvar för att fram beslutsunderlag.


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!