KRAV-märkt säkerhet - varför ska någon lita på ditt system?

Området informationssäkerhet anmäler sig i svarta rubriker om intrång och haverier eller i dystra rapporter från penetrationstest som oftast görs "fem i tolv".

Att kvalitet byggs med krav är idag en självklarhet. Men informationssäkerheten har fortfarande en förmåga att flyta vid sidan om. Säkerheten blir någon annans problem och hamnar på efterkälken. Kanske för att den uppfattas som en teknisk fråga, något för experter. I själva verket är säkerhet en kvalitetsegenskap som vi själva kan och måste ta ansvar för i vårt system, vår tjänst eller process!

  • Hur känner man igen ett säkerhetskrav?
  • Varifrån kommer kraven, varför finns de, hur detaljerade ska de vara och till vem ställs de?
  • Finns det SMARTa säkerhetskrav?
  • Finns det situationer då inga säkerhetskrav behövs?

program

Agenda

Frukostseminariet startar kl. 08.30 och pågår fram till ca kl. 10.00. Vi börjar med registrering, smörgås och mingel från 08.00.

  • Vi dissekerar några tänkbara säkerhetskrav och berättar om tre perspektiv som måste finnas representerade i kravarbetet
  • Vi berättar om skillnaden mellan positiva och negativa krav och hur man drar nytta av incidenter
  • Vi frågar oss vad som kännetecknar ett "SMART" säkerhetskrav
  • Vi presenterar även vår kurs Operativ informationssäkerhet.

Föreläsare

Du lyssnar till 

Per StrömsjöPer Strömsjö är utbildare och konsult inom tillämpad informationssäkerhet. Han är systemvetare och har studerat säkerhetsinformatik, kriminologi samt besluts-, risk- och policyanalys.

Under 25 år inom bank- och finanssektorn har Per bland annat etablerat riskhantering inom teknisk infrastruktur, utbildat i kris- och kontinuitetsfrågor samt varit ställföreträdande säkerhetschef.

Säkerhet är en kvalitetsaspekt i varje system, tjänst eller process och får aldrig reduceras till "någon annans problem", anser Per som trivs bäst i rollen som utbildare, coach och mentor.

dfk play

Kan du inte vara på plats – se det live!

Vi kommer även att direktsända mötet via webben med start klockan 08:30. 

Anmäl dig här så mejlar vi länk till sändningen dagen innan mötet.  Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!