Agile, Lean, SafeLeading SAFE, Leading Agile

Fungerar Agile i komplexa organisationer
Agile i komplexa organisationer med flera team – kan man få det att fungera?

Att få ett agilt team att fungera och uppvisa häpnadsväckande resultat är inte bara möjligt, vi har otaligt upprepade gånger under många år sett enskilda team excellera i produktivitet, kundnöjdhet och arbetsglädje. Inom den agila världen i stort så vet vi ganska väl vad som krävs för att få enskilda team att bli framgångsrika.

Det enskilda största ramverket är Safe

Men hur är det när vi har flera team, som dessutom ska samarbeta, leverera mot samma produkt, dela plattform osv? Det har fram tills ganska nyligen handlat mest om experiment och enskilda sammanhang där man har lyckats med agila multi-team-leveransstrukter.

Är Safe lösningen?

På senare år har dock tillförlitliga mönster börjat växa fram som man med sunt förnuft och en stor dos agil erfarenhet kan repetera på bred front med framgång. Det enskilda ramverk som just nu är överlägset störst och som fortsätter att vinna mest mark är SAFe, Scaled Agile Framework®.

Välkommen till ett frukostmöte där vi presenterar SAFe, vad det innebär, vad det har för styrkor och eventuella svagheter. Frukostmötet har ett praktiskt fokus och utgår från verkliga implementationer, framgångssagor likväl som misslyckanden.

Frukostmötet är huvudsakligen relaterad till kursen Leading SAFe och är ett bra första steg om du vill veta mer om kursen. Men frukostmötet kan också utgöra beslutsunderlag om SAFe kan vara något för din organisation. Eller om du bara nyfiken.

Extra roligt är att på plats kommer det att finnas representater från kunder som svarar på frågor – missa inte det!

Agenda

Program

  • Agenda 08:30–10:00
  • Nyttan av att tillämpa Lean och Agile med fokus på SAFe
  • Vi diskuterar stora komplexa organisationers problem att få ut nyttan av Agile
  • Vi presenterar SAFe och hur det löser dessa problem och utmaningar med SAFe
  • Frågor och svar med kunder

Per-Magnus går också översiktligt igenom vad kursprogrammet för SAFe innehåller.

FÖRELÄSARE

Du lyssnar till

Per-Magnus SkooghPer-Magnus Skoogh är en av Sveriges agila profiler och han är dessutom SPCT candidate (högsta nivån i SAFe) och leder det agila coachföretaget mPeira. mPeira är Scaled Agile Gold Partner. 

Kort om SAFe
Scaled Agile Framework (SAFe) är en beprövad verktygslåda för att tillämpa agila metoder på helt företag eller en hel utvecklingsorganisation. Verktygen är uppdelade på tre nivåer – team, program och portföljhantering.

Varje nivå tillämpar väsentliga delar av Agile, exempelvis iterationer, timeboxing och budgetcykler. SAFe är skapat av Dean Leffingwell, som menar att det särskiljer sig från leverantörsberoende metoder och modeller genom att vara ett öppet, holistiskt och väl integrerat ramverk som är tillgängligt för alla.


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!