Förvaltning, pm3, förvaltningsledareStabilitet i en föränderlig värld

Certifierad förvaltningsledare

Hur uppnår man stabilitet i en föränderlig värld?

Många organisationer tampas med paradoxen att uppnå stabilitet samtidigt som det krävs flexibilitet och förmåga att reagera snabbt vid förändringar.

Du kan lyckas med dessa motpoler genom att lägga linjeorganisationen som grund och sedan komplettera med att använda de arbetsformer som projekt- och förvaltningsorganisationer ger.

Träffa tidigare deltagare som berättar mer om sin kunskapsresa under och efter utbildningen

Med hjälp av målstyrning inom både projekt- och förvaltningsorganisationer uppnår du styrbarhet, stabilitet och samverkan samtidigt som du skapar en grundplattform för att klara av att vara flexibel vid förändringar.

Ta chansen att lyssna till våra experter

Förutom att lyssna till en av våra huvudlärare på den certifierande utbildningen Certifierad förvaltningsledare, får du även chansen att höra tidigare deltagares erfarenheter från och efter utbildningen.

Programmet ger dig förutsättningar att agera i en nyckelroll inom en förvaltningsorganisation, för att nå stabilitet i en föränderlig värld!

Webinar

Det direktsända webinaret ger dig mer information om programmet Certifierad förvaltningsledare och hur det kan gynna och utveckla dig och din organisation! Du hittar webinaret på DFK Play och du måste ange en mejladress för att kunna logga in.

dfkPlay

Programmet ger dig förutsättningar att agera i en nyckelroll inom förvaltningsorganisationer med hjälp av effektiv och anpassad målstyrning.

Lär dig skapa ett helhetsperspektiv

Många organisationer satsar på att hänga med i utvecklingen och glömmer vidmakthållandet av det som redan finns på plats. Samverkan upphör, frustration uppstår och en ”ad-hoc styrning” får råda, där alla gör sitt bästa av situationen.

Kanske fokuserar involverade personer på att leverera från respektive linjeorganisatorisk avdelning efter bästa förmåga, till och med på ett framgångsrikt sätt, men till kostnad av att samverkan saknas.

Resultatet blir ofta att ledningen upplever att helhetsperspektivet saknas och ifrågasätter om rätt prioriteringar har gjorts. Följden blir ofta stoppade projekt, viktiga investeringar som går i stå och satsade pengar slängs i sjön. Vad är då lösningen?

När du kompletterar linjearbetet med arbetsformer som projekt- och förvaltningsorganisationer kan du få till en bra samverkan.

Det får du genom att formulera mål både inom projekt och förvaltning. Då kan din organisation åstadkomma ett helhetsperspektiv, en bättre uppföljning samt en effektiv styrning!

Agenda

Program

  • Agenda 08:30–10:00
  • Utbildningens mål och upplägg
  • Deltagarnas kunskapsresa
  • Frågor och erfarenhetsutbyte

Föreläsare

Du lyssnar till

Du lyssnar till Anita Birkelund från På AB. Anita är managementkonsulter och kursledare med lång erfarenhet av utbildning samt uppdrag inom förvaltningsstyrning och förändringsledning från såväl offentlig sektor, privata företag som ideella organisationer. 

Hon drivs med passion av att få kursdeltagare att växa i kunskap och personlig utveckling. Ett utmärkande drag är att Anita engagerar gruppen och får det komplexa att bli begripligt.

Anita är huvudlärare för Dataföreningen Kompetens certifieringsprogram för förvaltningsledare.


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!