Synliggör värdeflödet

Metoden för att visualisera komplexa organisationer, eller om man vill, delar av en organisation är värdefullt oavsett vilken bransch du verkar inom.

Varje översikt är unik då det inte handlar om en generaliserad bild utan en karta där vi hittar det specifika flödet och den egna processen för just din verksamhet.

Syftet med kursen är att skapa och modellera en förmågekarta som tydligt visualiserar din verksamhet och dess värdeskapande flöden.

Delta med en kollega. Två personer från samma organisation är både en fördel och ger er ett bättre pris.

Kursen har praktiskt fokus och som kursdeltagare arbetar du med den egna verksamheten. Det finns därför en fördel att gå denna kurs tillsammans med en kollega. Tillsammans kan det bli lättare att skapa en helhetsbild av vilka förmågorna i er verksamhet är och hur beroendet dem emellan ser ut. Det kan vara ett bra stöd att ta med sig något som beskriver verksamhetsarkitekturen i er verksamhet. Det kan vara arkitekturmodeller, processkarta, systemkartor, projektportföljer och dylikt som ni kan utgå från. Efter avslutad kurs kommer ni ha en digital översikt som är redo att användas.  

Lärare

Utbildningsledare

Annika KlyverAnnika Klyver är konsult och en hyllad kursledare inom verksamhetsarkitektur, verksamhetsutveckling och affärsmodellering för sitt engagemang och breda kunskap.

Annika har lång erfarenhet av affärs- och verksamhetsutveckling med processutveckling i kombination med informationsperspektivet. Hon en gedigen erfarenhet av att arbeta med informationsmodellering och Information Management/Information Governance. 

Cecilia NordénCecilia Nordén har en gedigen bakgrund och har arbetat med allt från ledning, affärsutveckling, verksamhetsarkitektur, strategier, IT-kravställning, IT-utveckling och ekonomi till marknadsföring.

Cecilia har ett utmärkt helhetsperspektiv på hur olika delar av en verksamhet samverkar och påverkar varandra och är mån om att förstå kundernas situation och finna den bästa lösningen framåt under givna förutsättningar.

Utbildningen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner IRM.

PRAKTISK INFORMATION

Kursens upplägg

Kursen omfattar tre dagar (2+1). Kort efter anmälan får du en bekräftelse per e-post, tillsammans med all praktisk information.

Förkunskaper

Kursen kräver inga speciella förkunskaper.

FÖRETAGSUTBILDNING

Finns som företagsutbildning

Utbildningen kan genomföras internt, antingen på plats hos er eller i våra lokaler. Den kan även anpassas med skräddarsytt innehåll från den egna verksamheten.

När utbilda internt?

Står hela eller en del av organisationen inför en förändring? I en situation när flera i samma organisation behöver genomgå en utbildning, är en företagsanpassad lösning ett bra och kostnadseffektivt alternativ.

Intresseanmälan

Namn

E-post

Telefonnumer

Antal deltagare

Ort

Datum


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!