Utveckla dig själv i att leda en grupp

Kursen ger dig metoder för att skapa resultat av hög kvalitet genom att utnyttja en grupps samlade förmåga. Lär dig skapa engagemang, delaktighet, kreativitet och innovativa lösningar.

Kursen varvar teori med praktik. De praktiska övningarna anpassas efter dina och övriga kursdeltagares förutsättningar och behov. Vi tränar praktiskt och ger tips och råd om hur du kan lösa problem som kan uppstå vid arbete i workshopform. 

Även rollspel och övningar där deltagarna aktivt provar workshopledarrollen ingår. Vid genomförande av rollspel och övningar deltar alla tillsammans och kan bidra med värdefull feedback.

Vill du bli en riktigt kompetent workshopledare är det flera viktiga frågor du måste ställa dig själv inför ett möte. Frågor som mötets syfte, vilka resultat som ska uppnås, vilka mötesdeltagare ska vara med för att det ska bli en väl fungerande grupp samt vad du som ledare måste göra för att det ska bli en bra struktur som samtidigt åstadkommer en hög kreativitet hos deltagarna är avgörande för en optimerad workshop.

De och andra frågor som vilka metoder som du ska använda för att hjälpa gruppen att skapa maximalt värde under mötet samtidigt som du hanterar eventuella konflikter och besvärliga situationer som kan uppstå är sådana frågor vi kommer att fokusera på under kursens två dagar.

Workshopledning används med fördel vid behov av verksamhets- eller organisationsförändring, mål- och visionsarbete, affärsutveckling, processutveckling, kravhantering, informationsmodellering samt projektarbete.

  • Under utbildningen lär du dig:
  • Använda workshopledning som ett verktyg inom exempelvis krav- process- eller förändringsarbete
  • Planera inför workshops för effektivt genomförande och efterarbete
  • Leda en grupp mötesdeltagare mot ett uppsatt mål/förväntat resultat
  • Tekniker för att leda workshops, exempelvis strukturerad idéutveckling, visualisering och isbrytare
  • Skapa ett bra arbetsklimat för att få grupper att prestera bättre resultat
  • Grundläggande kunskaper i frågetekniker
  • Metoder för att hantera besvärliga situationer och problematiska beteenden
  • Praktisk workshopledning med feedback direkt från kursledarna

Lärare

Utbildningsledare

Ann Ervik Ann Ervik har lång erfarenhet av verksamhetsutveckling i såväl privat som offentlig sektor. Hon har jobbat med affärs- och processutveckling, projekt- och förändringsledning samt kravhantering i ett flertal olika branscher.

Ann har en bakgrund som interaktionsdesigner med stort intresse för hela kedjan från affärsidé till produkt och tjänst med kunden i fokus. 

Johan SvärdJohan Svärd arbetar som verksamhetskonsult på IRM sedan 2014. Han har tidigare erfarenhet från ett större IT-företag där han varit verksam inom telekombranschen.

I botten är Johan civilingenjör i industriell ekonomi.

Kursen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner IRM.

Praktisk information

Kursens upplägg

Kursen omfattar två dagar. Kort efter anmälan får du en bekräftelse per e-post, tillsammans med all praktisk information.

I priset ingår kursdokumentation, lunch och kaffe.

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper.

FÖRETAGSUTBILDNING

Finns som företagsutbildning

Utbildningen kan genomföras internt, antingen på plats hos er eller i våra lokaler. Den kan även anpassas med skräddarsytt innehåll från den egna verksamheten.

När utbilda internt?

Står hela eller en del av organisationen inför en förändring? I en situation när flera i samma organisation behöver genomgå en utbildning, är en företagsanpassad lösning ett bra och kostnadseffektivt alternativ.

Intresseanmälan

Namn

E-post

Telefonnumer

Antal deltagare

Ort

Datum


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!