Datakörkortet ECDL

Dataföreningen har en lång historik av att genomföra och erbjuda självstudieutbildningar. Datakörkortet skapades redan på 90-talet. Datakörkortet, ECDL, är numera en global standard för grundläggande datorkunskaper. Det är en internationellt erkänd certifiering av hög kvalitet, utformad, validerad och godkänd av experter från hela världen.

Självstudieutbildningen ges i olika former som deltagaren själv kan välja. Formerna är tryckt material, via Internet eller material på CD.

 

Datakörkortet, ECDL,  finns i följande versioner:

- Start

- Advanced

- Light

- Security

Omfattning

För att få Datakörkortet ECDL krävs det att du får godkänt resultat på tester inom sju olika områden, s k moduler. De fyra första godkända resultaten utgör det som kallas ECDL Start och resulterar i ett diplom som skickas ut automatiskt. När alla sju moduler har godkända resultat erhåller du ett diplom som gäller för hela Datakörkortet och ett plastkort, själva körkortet.

 

Moduler:

M1 – Allmän IT-kunskap

M2 – Operativsystem och filhantering (t ex Windows 7)

M3 – Ordbehandling (t ex Word 2007)

M4 – Kalkylering (t ex Excel 2007)

M5 – Databaser/List- och registerhantering (t ex Access 2007)

M6 – Presentation (t ex PowerPoint 2007)

M7 – Information och kommunikation (t ex Internet Explorer 8 och Outlook 2007)

Datakörkortet erhålls idag via ett samarbete med Dataföreningen och ECDL. Mer detaljerad information finns på vår webb: http://www.ecdl.se/Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!