Fördjupa din kunskap inom informationsmodellering

Kursen går igenom mönster för vanliga ämnesområden, och för varje område går vi igenom typiska företeelser och vilka mönster man kan tillämpa.

Vi diskuterar varje mönsters styrkor och svagheter, för att på så sätt utveckla en förståelse för dess användning. Samtidigt diskuterar vi modelleringsprocessen i sig, hur den gemensamma förståelsen växer fram steg för steg. Kursen ger på så sätt ett modelleringskunnande som annars bara erhålls genom ett livslångt lärande.

  • Kursen går igenom mönster för ämnesområden som:
  • Intressenter, roller, organisationsstrukturer, relationer mellan parter, ansvarsförhållanden, avtal och avtalsparter
  • Produkter, produktstrukturer och tjänster
  • Anläggningar
  • Observationer
  • Konton och transaktioner

LÄRARE

Utbildningsledare

Peter TallungsPeter Tallungs har lång erfarenhet av system- och verksamhetsutveckling i olika sammanhang, alltid med fokus på informationsmodellering. Peter är konsult på IRM, utvecklare och verksamhetsarkitekt, lärare, coach och skribent. 

Peter brinner för att utveckla informationsmodelleringsområdet.

Kursen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner IRM.

PRAKTISK INFORMATION

Kursens upplägg

Kursen omfattar tre dagar. Kort efter anmälan får du en bekräftelse per e-post, tillsammans med all praktisk information.

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som har kunskaper och praktisk erfarenhet av informationsmodellering i någon form. Det kan vara allt ifrån områden som databasdesign, objektorienterad programvarudesign, verksamhetsanalys, IT-arkitektur, integration, Business Intelligence, verksamhetsarkitektur eller begreppsanalys.

Även du som har mycket lång erfarenhet av modellering får via kursen tillfälle att diskutera modelleringsmönster med kollegor. 

Har du gått vår kurs Informationsmodellering så har du tillräckliga förkunskaper.

FÖRETAGSUTBILDNING

Finns som företagsutbildning

Utbildningen kan genomföras internt, antingen på plats hos er eller i våra lokaler. Den kan även anpassas med skräddarsytt innehåll från den egna verksamheten.

När utbilda internt?

Står hela eller en del av organisationen inför en förändring? I en situation när flera i samma organisation behöver genomgå en utbildning, är en företagsanpassad lösning ett bra och kostnadseffektivt alternativ.

Kontakta gärna Margareta Uppströmer Älåker på tel: 08-510 638 84, eller mejla margareta.uppstromer@dfkompetens.se för mer information och en offert.


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!