Seminarium Artificiell IntelligensArtificiell intelligens – förbannelse eller välsignelse?

Vilka tekniker och applikationer finns tillgängliga?

Under senare år har stora framsteg gjorts i Artificial Intelligence (AI) och alltmer avancerade tekniker har utvecklats. Idag kan AI tillämpas i olika sektorer, vilket leder till utvecklingen av olika verksamhetsområden och utvecklingen av smarta samhällen. 

Men vad är AI egentligen? Är det en förbannelse eller en välsignelse? Vad är AI: s betydelse för samhälle och näringsliv och vilka problem kan uppstå? Vad kan vi förvänta oss för 2020? 

  • Vid frukostseminariet ges en inblick i AI och dess tekniker och applikationer med fokus på:  
  • Introduktion till AI
  • Tekniker och Applikationsområden
  • Möjligheter och hot med AI
  • Senaste trenderna för AI
  • Kort om ML, ANN, Deep Learning
  • Framtidsspaning

Docent Anne Håkansson kommer att ge sina synpunkter på AI, dess styrkor och potentiella fallgropar samt applikationsområden. Presentation är av intresse både för dem som redan känner till området och för nykomlingar.

Under seminariet kommer även kursen AI, teknik och tillämpningar introduceras.

Seminarieledare

Anne Håkansson är docent och lektor i datavetenskap vid KTH Royal Institute of Technology. Annes forskningsintressen ligger inom modellering och visualisering av kunskaps- och resonemangsstrategier i intelligenta system. Hon har även arbetat med sökalgoritmer som använder meta-agenter i multi-agent-system. Anne Håkansson har varit ambassadör för Uppsala kommun och är en flitigt anlitad talare vad gäller Artificiell intelligens och framtiden. Hon tilldelades utmärkelse för utstående bidrag till KES 2012.Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!