Blockchain, Verksamhetsutveckling, AffärsmodellerBlockchain Business

Innovation, affärsmodeller och blockchain ur ett verksamhetsperspektiv.
Vid förfragan
Utvecklingen av blockchain har accelererat snabbt och det är nu hög tid att förbereda våra verksamheter för utvecklingen. Utbildningen ger dig en gedigen introduktion med verksamhetsfokus till blockchain och den digitalisering som krävs för att planera för blockchain-lösningar, men också en förståelse för när det inte passar med blockchain som lösning.

Efter otålig väntan kan vi nu se ”tipping point” närma sig med ett allt större antal företag som provar tekniken praktiskt. Det finns dock fallgropar och i den hype som finns just nu sker också satsningar där blockchain egentligen inte tillför tillräckligt mervärde för att det ska vara gynnsamt. 

Verksamhets- och IT-arkitekter, verksamhetsutvecklare och affärsutvecklare tillsammans med verksamhetsexperter behöver de kritiska grundkunskaper som är nödvändiga och fördjupas i våra blockchain-utbildningar. Vi fördjupar oss bland annat i affärsmodeller, processer och informationshantering. 

Med tekniken som möjliggörare utmanas bland annat affärsmodeller där mellanhänder spelar en betydande roll och det skapas nya vägar att bygga tillit i värdeerbjudandet. 

Vi går igenom hur man kan analysera olika perspektiv (t.ex. mellanhänder, tillit, fokus på konsortier) och några andra där just blockchain kan få en stor påverkan på framtiden. Detta för att kursdeltagarna ska öka sin förmåga att identifiera lämpliga områden för experiment i sina verksamheter.

  • Efter genomförd utbildning har du:
  • Förmåga att förstå den allt intensivare utvecklingen inom Blockchain-världen
  • Förmåga att förstå hur blockchain kan fungera som möjliggörare för nya och befintliga affärsmodeller samt när det inte passar med blockchain
  • Skaffat dig en plattform för din fortsatta kompetensutveckling inom Blockchain-världen

SYFTE

Utbildningen ger dig

På denna utbildning kommer kursdeltagarna att lära sig identifiera områden som lämpar sig för blockchain-tillämpningar och blir bättre rustade för att skapa nya möjligheter på sina företag.

LÄRARE

Utbildningsledare

Eskil SwendeEskil Swende började med informationsmodellering på flygbolaget SAS runt 1980 och sedan drog igång utbildningen av certifierade verksamhetsarkitekter 1991, som idag certifierat 1000-talet arkitekter i Sverige o Norge.

Eskil har alltid varit nyfiken och gillar att utforska. Nu har han tillsammans med Daniel under senaste året bedrivit ett intensivt spaningsarbete kring Blockchain, som givit kunskaper och insikter, som han gärna delar med sig av.

Han var en av grundarna till IRM 1982 och till IRM UK i London.

Daniel LundbergDaniel Lundberg har lång erfarenhet som verksamhetsarkitekt och lösningsarkitekt och ett brinnande intresse för teknikdriven innovation. Vintern 2016/17 gick Daniel kursen MIT Fintech: Future of Commerce som inkluderade ämnet Blockchain. Daniel har även undervisat i avsnittet Målarkitektur för Certifierad Chefsarkitekt under 2017.

Kursen är på två dagar. Den genomförs av IRM i samarbete med Dataföreningen Kompetens och ett antal av Dataföreningens kretsar.

MÅLGRUPP

Utbildningen för dig som

  • Utbildningen riktar sig till dig som exempelvis jobbar som:
  • Affärsarkitekt eller affärsutvecklare
  • CIO, chefsarkitekt eller IT-chef
  • Projektledare eller förändringsledare
  • Verksamhetsledare eller verksamhetsexpert 
  • Verksamhetsarkitekt eller verksamhetsutvecklare

Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!