Hållbarhetsstrategi, Hållbarhetsstrateg, Hållbarhetsarbete Certifierad Hållbarhetsstrateg

Kickstarta med en konkret strategi- och hållbarhetsplan
Nyhet
Certifiering

Certifierad Hållbarhetsstrateg 

Vi står idag inför mänsklighetens kanske största globala utmaning. Din verksamhet är en del av den förändring som krävs. Lär dig analysera, driva och utveckla din verksamhet till en cirkulär ekonomi med minsta möjliga negativa klimatmässiga, sociala och ekonomiska påverkan. 

Kort sagt: Lär dig skapa och driva hållbar tillväxt. Med rätt kompetenser och förmågor är det möjligt att både svara upp mot ökade krav på hållbarhet och samtidigt öka verksamhetsförmågan att leverera värde och tillväxt. Certifiera dig som hållbarhetsstrateg och ta dig an den uppgiften.
 

Under kursen tar du fram strukturen för en hållbarhetsplan i just din verksamhet, samtidig som du får testa att arbeta med flera av marknadens ledande verktyg. Kursprogrammet också leder fram till en certifiering som ger dig analytiska, kommunikativa, ledarskapsmässiga och kunskapsmässiga förutsättningar att guida din organisation.
 


Mindre eller noll negativ påverkan räcker inte. Vi måste arbeta ur ett regenerativt perspektiv.

Utbildningen ger dig 

  • träning i att driva din organisation mot noll påverkan på samhället i stort utifrån ett socialt, ekonomiskt och klimatperspektiv. 
  • du arbetar fram en konkret hållbarhetsplan att direkt implementera i din organisation, vilket sparar in konsultarvoden och snabbar upp processen mot ett hållbart företagande.
  • tillgång till internationellt ledande verktyg och metoder för att snabbt och med precision arbeta dig framåt och ta din organisation till en hållbar situation.
  • möjlighet att höja er ESG-rankning genom hållbarhetsplanen som du arbetar fram under utbildningen

Green innovation

Den traditionella synen på hållbarhetsarbete fokuserar på att stoppa all negativ påverkan på klimatet. Vi går ett steg längre och fokuserar på hur ni med hjälp av grön innovation kan återställa de redan uppkomna negativa effekterna. Utbildningen utgår från de fyra R:en: Reduce, Reuse, Recycle och Regenerate.
 

Green innovation

Målgrupp

Utbildningen riktar sig både till dig som vill växla upp din karriär inom ett företag och dig som har ett par års erfarenhet som hållbarhetschef, hållbarhetsstrateg eller annan ledande befattning inom området hållbar utveckling och som vill förstärka din roll med en certifiering.
 

Utgångspunkt för ett karriärskifte kan till exempel vara roller som R&D chef, programchef, utvecklingschef, chefsarkitekt, designchef, CSR-chef, HR-chef, strategichef, innovationschef eller miljöchef. I huvudsak vänder sig certifieringen till den privata sektorn men vi välkomnar även offentliga sektorn.

Lärare

magnus-webb 

Magnus Penker är bästsäljande Wall-Street- och USA today-författare, hedersprofessor och en internationellt känd expert inom innovation, hållbarhet och företagsomvandling. Han är en återkommande talare i prestigefyllda globala forum och evenemang så som "Global Peter Drucker Forum". Han är en uppskattad föreläsare, coach och prisbelönt företagsledare.

Idag är Magnus VD och grundare av Innovation360-koncernen, med sitt huvudkontor i New York. Han är högaktuell med Storytels "Innovationsgurun" och nya boken Play Bold. Han driver även podcasten Play Bold där han bjuder gäster som Harvardprofessorer, top-designers, präster, superentreprenörer och många andra för att få inspiration att tackla innovation och tillväxt i tankeväckande och spännande samtal om hållbarhet, högre syfte med sin verksamhet, tillväxt och krishantering.


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!