Styrning och samverkan med pm3Certifierad Objektledare/Förvaltningsledare

Utbildning inom objekt- och förvaltningsstyrning
Certifiering

pm3-forvaltningsledare

Arbetar du i eller leder du en objekt- alternativt förvaltningsorganisation? Vill du lära dig mer om hur den senaste versionen av pm³ kan användas för att ta er organisations strategier till handling och därigenom realisera digitaliseringens möjligheter? Då kan Certifierad Objektledare/Förvaltningsledare vara någonting för dig.


pm³ är en styr- och samverkansmodell som stärker organisationers verksamhetsutvecklingsförmåga. pm³ utgår i grunden från ett verksamhets- och kundperspektiv. Det möjliggör styrning utifrån ett tvärfunktionellt perspektiv där kompetens om både verksamheten och om tekniken möts i ett gemensamt uppdrag för att skapa såväl ökat kundvärde som intern effektivitet.
 

Den nytta och värde det tillför styrningen kan sammanfattas i följande punkter:

  • Balansera stabilitet och utveckling
  • Styra utifrån strategi, riktning och mål
  • Behovsdriven samverkan
  • Styra på mål och leverera effektivt
  • Styra det digitala landskapet integrerat med övrig styrning

En modern tillämpning och användning av pm3 styr en organisations verksamhetsutveckling genom hela kretsloppet; innovation, utveckling, förvaltning och avveckling.

Att använda pm3

Det finns ingen rätt eller fel tillämpning av pm3 ur modellens perspektiv. Det som är avgörande är vilka effekter som efterfrågas och det styr i sin tur hur man bygger upp eller utvecklar sin styrning med hjälp av modellen. Det är organisationens behov och mål som är angelägenheten - som skapar energi såväl som engagemang för styrning och samverkan! Här blir rollen som Objektledare/Förvaltningsledare en nyckelroll för en framgångsrik styrning.
 
Praktisk tillämpning sker i den egna organisationen eller i ett fiktivt fall valt av deltagaren.


Kursen motsvarade mina förväntningar - och mer! Har lärt mig mycket och fått en mycket bättre insikt i PM3 och det var det jag förväntade mig. Men att det var så mycket att dyka ner i var nog lite oväntat. BRA!
 

Syfte

Som deltagare får du förståelse för hur den unika organisationens behov, mål och efterfrågade effekter styr hur man bygger upp eller utvecklar sin styrning med hjälp av pm3.

Utbildningen ger även professionella färdigheter i att leda en objekt-/förvaltningsorganisation som objektledare/förvaltningsledare eller objektledare it/förvaltningsledare it.

Målgrupp


Utbildningen vänder sig exempelvis till dig som

  • Arbetar/planerar att arbeta med styrning och ledning av förvaltnings- och utvecklingsverksamhet
  • Leder en objekt-/förvaltningsorganisation

Utbildningen omfattar tolv dagar uppdelad på sex tillfällen och du certifierar dig enligt DFK-CFL.

delta på distans

Våra hybrida klassrum är utrustade med den senaste tekniken för att deltagare ska kunna delta på plats och på distans, samtidigt. Som kursdeltagare online kan du vara med i diskussioner, workshops och gruppövningar - nästintill som om du är i klassrummet.

 


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!