Tävling som verktyg för innovation

Om utbildningen

Öppna tävlingar som verktyg för digital innovation

En alltmer populär strategi för innovationsledning är öppna innovationsävlingar, som handlar om att bjuda in deltagare och ge pris för de bästa nya idéerna och lösningarna. 

Några exempel på öppna innovationstävlingar är Travelhack, Open Stockholm Award, Volvo Car Challenge, Electricity Innovation Challenge och Olympic City Transport Challenge, fem tävlingar anordnade i Skandinavien och i Brasilien.

Innovationstävlingar lägger till ett konkurrenselement i innovationsprocessen genom att låta flera deltagare utmana varandra för att komma fram till de bästa idéerna och lösningarna. Och viktigare är att öppna innovationstävlingar utgör en öppen process, där en organisation möjliggör för människor utanför den att bidra till sitt innovationsarbete.

Öppna innovationstävlingar kan ske i alla bransch- och samhällssammanhang, men nyligen har många organisationer initierat öppna innovationstävlingar för digitalisering. Det här är tävlingar där arrangören gör olika digitala resurser tillgängliga för tävlingsdeltagarna som kan använda dem för att bygga nya digitala tjänster

Kursens upplägg

Kursen omfattar totalt tre dagar. Kursen börjar med ett avsnitt på två dagar och därefter följer en egen arbetsperiod under cirka en månad som följs av en avslutande kursdag.

Kort efter anmälan får du en bekräftelse per e-post, tillsammans med all praktisk information. I priset ingår kursdokumentation, lunch och kaffe.

Kursen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner RISE Viktoria och är en del i Vinnova-projektet VIPPS.

Lärare

Gustaf

Gustaf Juell-Skielse, senior advisor RISE samt docent vid Stockholms universitet. Gustaf har mångårig erfarenhet av tillämpad forskning inom digitalisering och offentlig sektor. Han är medförfattare till boken Open Digital Innovation och initiativtagare till masterutbildningen i öppen e-förvaltning vid Stockholms universitet.  

Anna

Anna Mattsson är eximenierad innovation och beteendevetare och arbetar med alla delar i innovationsprocessen, framförallt tjänsteinnovation samt med frågor som organisationskultur för nisationer. Just nu arbetar hon med att utveckla bland annat personcertifiering för innovationsledare. Hon är projektledare för RISE innovationskontor.

Anders

Anders Hjalmarsson Jordanius, forskningsledare på RISE samt universitetslektor vid Högskolan i Borås, har under 10 år bedrivit forskning om digitalisering inom mobilitets- och transportområdet och är medförfattare till boken Open Digital Innovation. Anders är därtill docent i data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet.

Praktisk information

Utbildningsdagarna innehåller föreläsningar, grupparbeten och diskussioner. Flertalet grupparbeten behandlar spännande fall som deltagarna genomför.

Efter utbildningsdagarna vidtar en arbetsperiod där deltagarna omsätter lärdomarna i praktiken. Utbildningen avslutas med ett coachmöte med kursledarna. 


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!