Så kommer du igång

IoT-lösningar ställer stora krav på bred kompetens inom IT, hård- och mjukvara, nätverk och kommunikation, säkerhet, integration, informationsanalys och presentation.

Lösningsarkitekturen behöver utformas för att hantera ett distribuerat och heterogent system med ofta stora och varierande datamängder.

Kursen ger dig en genomgång av IoT-plattformens arkitektur och dess olika komponenter och du får en god förståelse för de möjligheter som ges och de problem som behöver hanteras. 

Du kommer få grundkunskaper om plattformar och standarder för sensornätverk som gör det möjligt att välja rätt teknik till ett IoT-projekt.

Ett område i snabb utveckling

Sensorteknik används redan inom industrin, fastighetsdrift och inbyggda system. IoT möjliggör expansion och breddning mot nya branscher samtidigt som den underliggande tekniken standardiseras och blir billigare.

IoT innebär inte enbart mätning utan att vi också kan styra och kontrollera apparater via nätet. Exempel på viktiga tillämpningsområden är hälsa, sjukvård och energieffektivisering, speciellt med inriktning på tjänster i hemmet.

Området befinner sig i snabb utveckling. Det finns många konkurrerande tekniska plattformar att välja bland, både generella och de som är specifikt inriktade mot olika tillämpningsområden.

I takt med att ny teknik tas i drift skapas även möjligheter till nya tjänster och affärsmodeller.

Efter kursen kommer du att kunna utvärdera vad som är möjligt att åstadkomma inom IoT-området idag, samtidigt som du får en god insikt i aktuella trender gällande teknik, utvecklingsmetodik samt tillämpningar.

Lärare

Utbildningsledare

Utbildningsledarna kommer från CNet Svenska, ett konsultföretag specialiserade mot Internet of Things. CNet deltar i internationell FoU inom området och har erfarenhet från praktisk utveckling och användning av IoT-komponenter. Flera av lärarna har en bakgrund som forskare från Svenska Institutet för Systemutveckling.

Peter Rosengren Peter Rosengren, Tekn. Lic, är civilingenjör och vd för CNet. Han arbetat aktivt med utveckling, arkitektur och projektledning av IoT-projekt inom Smart Cities, Smart Farming/Agriculture, industri och energi.

Ulf WingstedtUlf Wingstedt, Ulf Wingstedt, civilingenjör och arbetar med projektledning, arkitektur, integration och dataanalys. Inom IoT arbetar Ulf framförallt med tillämpningar för energieffektivisering och förbyggande underhåll (Predictive Maintenance).

Matts AlsénMatts Ahlsén, Fil Lic, är systemvetare och specialist inom arkitekturer för IoT i industriella tillämpningar.

Kursen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner CNet.

PRAKTISK INFORMATION

Kursens upplägg

Utbildningen genomförs under en dag. Kort efter anmälan får du en bekräftelse per e-post, tillsammans med all praktisk information.

I priset ingår kursdokumentation, lunch och kaffe.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper om IT-system och datakommunikation krävs, ingen programmeringskunskap behövs.

FÖRETAGSUTBILDNING

Finns som företagsutbildning

Utbildningen kan genomföras internt, antingen på plats hos er eller i våra lokaler. Den kan även anpassas med skräddarsytt innehåll från den egna verksamheten.

När utbilda internt?

Står hela eller en del av organisationen inför en förändring? I en situation när flera i samma organisation behöver genomgå en utbildning, är en företagsanpassad lösning ett bra och kostnadseffektivt alternativ.

Intresseanmälan

Namn

E-post

Telefonnumer

Antal deltagare

Ort

Datum


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!