Lean Portfolio ManagerCertified SAFe Lean Portfolio Manager

Agilt ledarskap på strategisk nivå
Förmedlande
Det strategiska och långsiktiga ledarskapet som förändrar en organisation på lång sikt ryms inom Lean Portfolio Management och är därmed en kärnkompetens inom Business Agility i SAFe 5.1. Denna kurs är en djupdykning i hur man implementerar LPM i organisationen.

Kursupplägget är interaktivt med mycket workshops varvat med teoripass där deltagarna får kunskap om alla de praktiska verktyg och tekniker som krävs för att implementera Lean Portfolio Management-funktionerna inom strategi, finansiering och investering samt Agile Portfolio Operations och Lean Governance.

Med hjälp av Portfolio Canvas-verktyget får kursdeltagarna beskriva sin aktuella produktportfölj och en önskad framtida portfölj samt identifiera de väsentliga affärsinitiativ som krävs för att uppnå målbilden. Deltagarna får skapa portföljflöden med hjälp av Portfolio Kanbans och göra prioriteringar för maximal ekonomisk nytta och värdeutveckling. Kursen ger också insikter i hur man skapar budget för värdeströmmar och ”Lean Budget Guardrails” som säkerställer att vi kan delegera längre samtidigt som vi får högre kontroll. Vi diskuterar också hur vi mäter portföljens effektivitet och måluppfyllelse.

Kursansvarig

PM1

Per-Magnus Skoogh

 He is the Guru of Scaling Agile and bringing home business benefits such as; Faster Delivery, Higher Productivity and Happier Employees.

Praktisk information

  • 2 dagar 
  • Certified SAFe® Lean Portfolio Manager 
  • Du får en elektroniskt baser kursdokumentation som du kan skriva och anteckna i och ta med dig hem. 
  • Du får också ett ”efter-kursen-kit” från Agile Extreme® som hjälper dig att gå vidare inklusive att klara provet på ett bra sätt.

Språk

Kursen hålls på engelska om det är icke svensktalande deltagare med på kursen, annars hålls den på svenska. Om svenska är viktigt för dig, är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta de kursdatum då vi garanterar svenska som kursspråk. (Vänligen observera att kursmaterialet dock är på engelska).

Förkunskaper

Alla är välkomna att delta i kursen, oavsett förkunskaper. Det är av värde om du har gått vår kurs Leading SAFe®, men ej ett krav. Du får ett unikt ”prepp kit” från Agile Extreme® som gör att du kan få ut maximalt av utbildningen.

Certifiering

Att bli certifierad SAFe® Lean Portfolio Manager inkluderar ett få tillgång till ett helt paket av möjligheter:

  • Certifierad SAFe® Lean Portfolio Manager certifikat
  • Certifierad SAFe® Lean Portfolio Manager digitalt märke för online publicering 
  • Ett års medlemskap i SAFe Community-plattformen med tillgång till LPM Community of Practice 
  • Tillgång till Meetup-grupper och evenemang med möjlighet till kontakt med andra SAFe certifierade 
  • En mängd olika inlärningsresurser till stöd för SAFe-resan

Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!