pm3, styrning, verksamhetsutvecklingpm3 grund

Styrning med pm3

pm³ är en styr- och samverkansmodell som stärker organisationers verksamhetsutvecklingsförmåga. pm³ utgår i grunden från ett verksamhets- och kundperspektiv. Det möjliggör styrning utifrån ett tvärfunktionellt perspektiv där kompetens om både verksamheten och om tekniken möts i ett gemensamt uppdrag för att skapa såväl ökat kundvärde som intern effektivitet.


 

Den nytta och värde det tillför styrningen kan sammanfattas i följande punkter:
 

  •  Balansera stabilitet och utveckling
  • Styra utifrån strategi, riktning och mål
  • Behovsdriven samverkan
  • Styra på mål och leverera effektivt
  • Styra det digitala landskapet integrerat med övrig styrning.

En modern tillämpning och användning av pm³ styr en organisations verksamhetsutveckling genom hela kretsloppet; innovation, utveckling, förvaltning och avveckling.
 

Under utbildningen blandar vi genomgångar i föreläsningsform med grupparbeten, praktikfall och diskussioner.
Du som deltagare får chansen att diskutera dina frågeställningar och funderingar med både övriga deltagare och en erfaren kursledare.
 

Kursen omfattar två dagar.
 

Kursen behandlar grunderna i pm3 och de nyttor som modellen kan ge – beroende på vilka val den unika organisationen gör!

Syfte

 Kursen ger dig

Anpassad styrning med pm³ är en efterfrågad kompetens som söks av många organisationer i dag. Syftet med utbildningen är att ge dig förståelse för pm³-modellen, att användning av pm³-modellen kan ge olika nytta och värde beroende på vilket område den används inom.
 

  • Under kursen pm³ grund får du exempelvis lära dig vad som krävs för att:
  • Skapa verksamhetsorienterade objekt
  • Tydliggöra styrbara uppdrag
  • Förstå styrstrukturen för uppdrag i samverkan

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill förstå grunderna i modellen pm³ 2021 och hur en modell behöver användas flexibelt och anpassat för den unika organisationen. Då pm³ bygger på samverkan mellan verksamhetsroller och IT-roller för att säkerställa att verksamhets- och IT-utveckling hänger samman, är utbildningen relevant för dig som arbetar såväl operativt som taktiskt och strategiskt med verksamhetsutveckling. pm³ grund är relevant för dig som vill följa med i utvecklingen av styrning och samverkan - pm³ modellen utvecklas löpande med en ny release varje år och pm³ grund utgår alltid från det senaste årets modellversion.

 

delta på distans

Våra hybrida klassrum är utrustade med den senaste tekniken för att deltagare ska kunna delta på plats och på distans, samtidigt. Som kursdeltagare online kan du vara med i diskussioner, workshops och gruppövningar - nästintill som om du är i klassrummet.

 


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!

Powered by fakta