pm3, styrning, verksamhetsutvecklingStyrning och samverkan med pm3

Effektivisera digitaliseringen med en modern tillämpning av pm3-modellen
pm³ är en styr- och samverkansmodell som stärker organisationers verksamhetsutvecklingsförmåga. pm³ utgår i grunden från ett verksamhets- och kundperspektiv. Det möjliggör styrning utifrån ett tvärfunktionellt perspektiv där kompetens om både verksamheten och om tekniken möts i ett gemensamt uppdrag för att skapa såväl ökat kundvärde som intern effektivitet.

Den nytta och värde det tillför styrningen kan sammanfattas i följande punkter:

 

  •  Balansera stabilitet och utveckling
  • Styra utifrån strategi, riktning och mål
  • Behovsdriven samverkan
  • Styra på mål och leverera effektivt
  • Styra det digitala landskapet integrerat med övrig styrning.

En modern tillämpning och användning av pm³ styr en organisations verksamhetsutveckling genom hela kretsloppet; innovation, utveckling, förvaltning och avveckling.

 

Under utbildningen blandar vi genomgångar i föreläsningsform med grupparbeten, praktikfall och diskussioner. Du som deltagare får chansen att diskutera dina frågeställningar och tankar med både övriga deltagare och en erfaren kursledare.

 

Kursen omfattar två dagar.

 

Kursen behandlar grunderna i pm³ och de nyttor som modellen kan ge – beroende på vilka val den unika organisationen gör!

Syfte

 

Anpassad styrning med pm³ är en efterfrågad kompetens som söks av många organisationer i dag. Syftet med utbildningen är att ge dig förståelse för själva pm³-modellen, samt att användning av pm³ kan ge olika nytta och värde beroende på vilket område den används inom.

 

  • Under kursen får du exempelvis lära dig vad som krävs för att:
  • Skapa verksamhetsorienterade objekt
  • Tydliggöra styrbara uppdrag
  • Förstå styrstrukturen för uppdrag i samverkan

Målgrupp

 

Modellen pm³ lanserades första gången 2006 och uppdateras kontinuerligt. Kursen passar både dig som behöver förstå grunderna i pm³ eller vill få en uppdatering av tidigare utbildning och kunskap.

 

Då pm³ bygger på samverkan mellan verksamhetsroller och IT-roller, för att säkerställa att utvecklingen mellan verksamheten och IT hänger samman, är utbildningen relevant för dig som arbetar operativt såväl som taktiskt eller strategiskt med verksamhetsutveckling. Vidare är kursen relevant för dig som vill följa med i utvecklingen av styrning och samverkan. Modellen pm³ utvecklas löpande med en ny release varje år och utbildningen utgår alltid från det senaste årets modellversion.

 

 


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!