Effektivisera dina processer

Med stöd av lärarna får du börja med att analysera din process för att se var den står idag. Du lär dig utvärdera mognadsgraden hos din process och avgöra om din verksamhet har rätt förutsättningar för att lyckas med processer.

Vi tittar också på vilka befogenheter, ansvar och beslutsmandat du ska ha som processägare, vilka roller du behöver samverka med och hur samverkan kan se ut.

Utifrån dina analyser skapar du en målbild och en handlingsplan för hur du tar processen dit. Fokus ligger på processmognad, processroller och stödstruktur.

Du kommer att bli individuellt coachad av erfarna lärare under hela utbildningen. Du får ta del av flertalet exempel från verkligheten och lärarna kommer att dela med sig av sin mångåriga erfarenhet i ämnet.

LÄRARE

Utbildningsledare

Henrik FribergHenrik Friberg arbetar med verksamhetsanalys och processutveckling med fokus på förändringsledning. Han har flera års erfarenhet från en stor myndighet där han haft ansvar för och varit drivande inom effektivisering av verksamheten och förändringsledning. Henrik har dessutom medverkat till att utforma och införa ett arbetssätt för ständiga förbättringar.

Utbildningen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner IRM.

PRAKTISK INFORMATION

Utbildningens upplägg

Under den schemalagda tiden varvas teoripass med praktiska övningsuppgifter i grupp. Kursen är uppdelad på två tillfällen. Kursen genomförs på Kompetenscenter Stockholm, Fleminggatan 7.

Första dagen startar klockan tolv med lunch och avslutas med gemensam middag.

Då följer vi upp arbetet ni gjort sedan sist och fokuserar på diskussion och utbyte av erfarenheter samt feedback på hemuppgifterna.

Det enskilda arbetet, utanför den schemalagda tiden, består i att applicera de kunskaper som ges vid det första kurstillfället.

Utbildningsmaterial

Du kommer att få litteratur liksom kursdokumentation. Dokumentationen kommer att finnas digitalt och till viss del i pappersformat.

Förkunskaper

Inga, men du bör ha beslutsmandat och möjligheten att påverka verksamhetens/avdelningens strategiska r


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!