Hybrid arkitekturRealisera nya affärsmodeller med digitala tjänsteplattformar

Teknik och informationsdriven affärsutveckling
Nyhet

Begrepp som Industry 4.0, Digital Twins och Smart Factory medför ny kompetens och nya sätt att arbeta. Sandvik Coromant har med sin så kallade Service Enablement Platfrom (SEP) gjort stora framgångar globalt och har byggt en SEP, CoroPlus® som förbinder verktyg och IoT-enheter med en moln-baserad analys och maskininlärning. 

Med CoroPlus®-plattformen kan algoritmer också distribueras till maskiner, vilket optimerar bearbetningsprocesser och undviker olyckor. I detta seminarium presenterar och diskuterar Jörgen och Jens vad som krävs bakom kulisserna för att bygga en skalbar Service Enablement Platform (SEP) som CoroPlus®. De kommer att presentera viktiga lärdomar med fokus på: 

  • Edge Computing och decentraliserade arkitekturer
  • Hur man skapar momentum med ”seeing is believing” projekt
  • Hur IoT blir en del av affärsmodellerna när realtid blir verklighet i allt fler applikationer
  • De generella aspekterna av Service Enablement Platforms och det kommande paradigmskiftet i hur företag kommer jobba med olika integrationstekniker

Detta seminarium kommer att livestreamas på vår Facebook-sida. Följ oss på @dfkompetens på Facebook.

AGENDA

Vi pratar om varför – disruptive/omvälvande teknik och branschglidningar (hot eller möjligheter) samt om vad är teknik och informationsdriven affärsutveckling.

Hur bedriver man teknik och informationsdriven affärsutveckling på ett skalbart sätt? Sandivk Coromant visar hur man har gjort och lärdomar!

Program

  • Introduktion och bakgrund – ett gemensamt forskningsprojekt mellan näringsliv och akademi
  • Varför – varför behöver företag satsa på nya typer av plattformar såsom SEP's
  • Vad  - vad är en SEP och vilken affärsnytta skapar den i praktiken för tillverkande industri och potentiell för andra branscher och industrier
  • Hur – hur gör man för att realisera en SEP

Praktisk information

Kaffe och smörgås serveras från kl. 08:00, workshopen börjar kl. 08:30. Vi kommer även presentera vår utbildning Hybrid arkitektur.

Vi ses den 16 november, kl. 08:00-10:00 på F7 Möten & Konferens, Fleminggatan 7, Stockholm. Varmt välkommen!

Lärare

Jörgen Jörgen Clevensjö är Enterprise Architect på Sandvik Coromant AB med ansvar för Application Architecture & Integration Architecture. Han har vunnit Micorosoft.Net Award i kategorin infrastruktur och har mångårig erfarenhet av att bygga lösningar inom distribuerad integration. Jörgen har jobbat med både centraliserade och distribuerade integrationslösningar i drygt 20 år och bevisat hur skalbarhet, säkerhet och effektivitet kan förbättras genom distribuerade integrationslösningar. Han är huvudförfattare till publikationen point to point integration engine: (P2PIE) a New Enterprise Application Integration Solution. Jörgen har också varit ansvarig arkitekt för Sandvik Coromants platform för industriell IOT (IIOT): Coroplus, vilken rönt stora framgångar inom tillverkande industri.

JensJens Ohlsson är affilierad forskare vid institutionen för Data- och Systemvetenskap på Stockholms Universitet. Han är rådgivare inom teknik och informations-driven affärsutveckling. Ett av Jens specialistområden är metoder för skalbar prototyping. Där agil och skalbar integrationsarkitektur är en av nyckelkomponenterna. Jens har många års erfarenheter av innovation samt intra- och entreprenörskap på bolag som SAP, Aptus Consulting och IDS Sheer (Software AG). Under de senaste två åren har han också varit ansvarig för ett Pan-Europeiskt utbildnings-initiativ för digitalisering i Europa. Jens var en av grundarna till insure-techföretaget Movelo, där han även var VD. I slutet av 2016 doktorerade Jens med en avhandling på temat How enterprises can work with business innovation and business improvements supported by digital abilities.


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!