Pension & Försäkring i SEB: ”Starkare beslutsförmåga med IRM:s Vintergatan”

Mer medvetna beslut och tydligare dialog. IRM:s verksamhetsmodell Vintergatan har förändrat hur Pension & Försäkring i SEB utvecklar sin verksamhet och sina system. – Vi har fått en bättre samsyn kring vår gemensamma färdplan, säger Cecilia Klöfverskjöld Nyberg, verksamhetsarkitekt på Pension & Försäkring i SEB.


Whitepaper: Ta del av årshjulet och utvärdera er organisations arbete inom dataskydd

Ett år har gått sedan GDPR infördes och många projekt har övergått i löpande förvaltning. Dataskyddsombuden har börjat hitta sina roller men trots det kan det förekomma oklarheter i hur arbetet ska ske och vad som ska uträttas i det dagliga arbetet. Nu kan du ta del av årshjulet som säkerställer att arbetet inom dataskydd genomförs systematiskt.


Nästa steg som senior utvecklare

I maj startades omgång tretton av utbildningen Certifierad Lead Developer. Vi träffar programmets utbildningsledare Martin Andér Gottvall och Karin Linde som berättar om yrkets utveckling samt om förväntningarna kring utbildningen.


Vi släpper nya kurser inom it-arkitektur!

Området it-arkitektur sträcker sig brett och för att spegla det erbjuder våra utbildningar i olika inriktningar. Nu fyller vi på med ytterligare två kurser inom it-arkitektur – Safe for Architects och Antifragile Business Architecture.


Bli framgångsrik med pm3!

Många pratar om pm³-modellen men vad innebär den egentligen och hur blir den framgångsrik i organisationen? Vi listar nio punkter som bidrar till framgångsrik förvaltningsstyrning enligt pm³.


Förväntningar inför ITARC 2019

Snart öppnas portarna för Sveriges största konferens för IT-arkitekter – ITARC 2019! Under två dagar samlar vi Sveriges IT-arkitekter, tillsammans med svenska och internationella föreläsare som belyser förtroende ur olika infallsvinklar som berör it-arkitekter.


Certifierad verksamhetsutvecklare tar Lantmäteriets digitaliseringsprojekt till en ny nivå

Som ett steg i sin digitala utveckling lät Lantmäteriet tre av sina medarbetare gå programmet Certifierad Verksamhetsutvecklare. Lantmäteriets komplexa digitaliseringsprojekt kan i och med det utvecklas i en snabbare takt, samtidigt som medarbetarna fick ny kunskap.


Lyssna på World Economic Forum – bli Data Scientist

Vill du ha framtidens hetaste jobb ska du utbilda dig till dataanalytiker/scientist eller AI och Machine Learning-specialist. Det är en av slutsatserna från årets World Economic Forum. Vi har tidigt sett behovet och därför gått från ord till handling för att bygga fler data scientists i organisationer med en stark digitaliseringsagenda.


För tolfte året i rad arrangeras Sveriges största konferens för IT-arkitekter!

Under två dagar har vi samlat svenska och internationella tankeledare som belyser förtroende ur olika infallsvinklar som berör it-arkitekter. Möt föreläsare från IASA Global, Combitech, Folksam, Pensionsmyndigheten, Svenska Spel och Microsoft.


Informationsmodellering - en av våra superkrafter!

Informationsmodellering är en grundbult i de flesta arbeten som spänner över verksamhets- och it-utveckling, oavsett syfte och sammanhang. Informationsmodellering är helt enkelt en typ av superkraft, som ger full koll på vilken information verksamheten hanterar och behöver. Det skapar en gemensam förståelse av vad som hanteras i verksamheten samt språk och data som representerar detta.
Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!