En gemensam karta över verksamheten ger snabbare förändringstakt

Vintergatan är en förmågemodell och en metod för att få översikt och ”framsikt” i en komplex verklighet. I Vintergata-kartan syns hur processer, information och IT-stöd samverkar i tiden för att stötta verksamhetens övergripande värdeflöde och hur verksamheten samverkar med sina leverantörer, partners och kunder.


Mod - företagens mest dyrbara egenskap?

Magnus Penker har en bakgrund som företagsledare med fokus på innovation och digitalisering. Han är lärare på vår certifierande utbildning för CIO:er och har nyligen gett ut sin bok Play Bold som bland annat lär ut varför företag ska sluta lyssna på sina kunder. I förordet skriver Philip Kotler “Wow! Everything that Magnus says is somewhat contrary to our official positions on successful innovation. I knew I had to read this book - and I’m very glad that I did".


Arkitektur inte bara ett förändringsinstrument

Eva Kammerfors är certifierad affärs- och enterprisearkitekt, samt utbildningsledare för Certifierad Chefsarkitekt. Med ett öra mot arkitekt-marken har hon läst om hur Jeanne Ross och Cynthia Beath definierar enterprise-arkitektens roll idag och framöver. Här nedan kan du läsa hennes reflektioner.


Elinor Falkman fyller våra Hybrida klassrum med retorik

Hennes föreläsningspass har beskrivits som utmanande och givande på samma gång. Retoriken är både hatad och älskad, farlig och underbar. Inte minst också användbar och högst aktuell. Kanske är det den tveeggade upplevelsen av ämnet som gör det så spännande.


Vart tog kärleken vägen?

Alla hjärtans dag står för dörren och passande nog får vi relationsråd av Jakob Rönnerfors från vårt partnerföretag Agile Extreme. Vad krävs för att åter väcka passion i det agila arbetssättet?


Antifragile architecture - designing the systems of the future

Antifragile Systems Design is a set of techniques and practices that allow us to design resilient systems under conditions of volatility and uncertainty – perfect for companies that need to build modern systems in fast changing markets on quickly evolving technology platforms.


Nyfiken på Vintergatan? Kartan för navigering och förändring.

Med Vintergatakartan kan du se hur processer, information och IT-stöd samverkar i tiden för att stötta företagets värdeflöde och hur företaget samverkar med sina leverantörer, partners och kunder. Vill ni öka förändringstakten och ta rätt beslut? Då är Vintergatan någonting för er.


2021 - Döden för amerikanska molntjänster? Schrems II, 6 månader senare

6 månader har gått sedan EU-domen 16 juli 2020 som skickade chockvågor genom EU:s personuppgiftsansvariga. Efter förtydligande av Dataskyddsstyrelsen och pågående pan-europeiska granskningar av dataskyddsmyndigheterna ser det just nu väldigt mörkt ut för amerikanska molntjänster.


Tjänstedesign genomsyrar allt - så här gör du!

Service Design, eller Tjänstedesign, är ett etablerat sätt för organisationer att utforma sina tjänster och sitt arbetssätt så att de blir optimerat för kundernas behov. Det här webinaret riktar sig till dig som jobbar med affärs- eller verksamhetsutveckling med eller utan hjälp av IT och behöver insikt i vilka verktyg som krävs för att göra kunderna nöjda.


Vi kickstartar 2021 med tre webinar!

När julhelgerna är över börjar hjärnan så snart vakna igen. Vi är förhoppningsvis mer utvilade än i december men för att komma igång riktigt behöver vi ett knippe inspiration. Passande nog har vi tre webinar under samma vecka. Läs mer om dem här nedan.
Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!