Artiklar

Vad gör en Data Scientist?

Data scientists är specialister som kombinerar teknisk expertis och statistisk analys för att extrahera insikter och skapa värde från data. Men vad innebär det egentligen? I den här artikeln bryter vi ned vilka huvudansvar som åligger denna roll.


Framtiden med AI: påverkan och dess utmaningar

Artificiell intelligens (AI:s) snabba framfart har omskakat världen och väcker en mängd frågor och funderingar. Vilken roll kommer AI att spela i framtidens arbetsmiljöer? Och hur navigerar vi mellan fördelarna och de etiska dilemman som den kan ge upphov till? I den här artikeln diskuterar vi dessa frågor tillsammans med Daniel Akenine, nationell teknikchef på Microsoft.


Vad är Generativ AI?

Plötsligt talar alla om AI, och nya verktyg som ChatGPT, MidJourney och DALL-E dyker upp från alla håll. Men hur fungerar egentligen tekniken bakom dessa program, och vilka potentiella konsekvenser kan denna nya utveckling medföra?


Vad är pm3-modellen?

Många företag strävar efter att förbättra såväl samarbete, som överblick, över sin digitaliseringsprocess. Trots flertalet försök kan det vara utmanande att etablera en struktur och fastställa vad det är som skall prioriteras. I dessa situationer kan styr- och samverkansmodellen pm3 vara behjälplig. Men hur fungerar egentligen modellen?


6 utmaningar att bemästra som Dataskyddsombud

Som dataskyddsombud (DSO) har du en avgörande betydelse för att säkerställa att din organisation följer dataskyddskraven enligt GDPR (Dataskyddsförordningen). Men detta ansvarsfulla uppdrag kommer inte helt fritt från utmaningar.


Vad gör en Lead Developer?

Lead Developer, även känd som exempelvis Tech Lead, utvecklingsansvarig eller utvecklingsledare, ansvarar för att leda tekniska insatser. Men vad innebär det egentligen? I den här artikeln bryter vi ned vilka huvudansvar som åligger denna roll.


5 fördelar med att medarbetare har starkt affärsmannaskap

Affärsmannaskap är inte något som berör mig, det behöver bara chefer och säljare ha! Känner du igen dig i resonemanget? Faktum är att ett starkt affärsmannaskap faktiskt kan ge dig och din organisation stora fördelar, så länge det finns mer utbrett än vad du först tror.


Förutsättningar för framgångsrik innovation

Shift happens, som trendspanaren Michael McQueen en gång uttryckte det. När det händer kan verksamhetens innovationsförmåga vara skillnaden mellan framgång och fall. För att lyckas krävs rätt ledarskap, kultur och samsyn på vad innovation egentligen är.


Alexandra Järeholm blir ny VD på DF Kompetens

I april tillträder Alexandra Järeholm som VD på DF Kompetens. Med lång erfarenhet av branschen känner företaget ett stort förtroende för henne.


Säkra din plats till ITARC 2023, biljetter ute nu!

ITARC - konferensen för IT-arkitekter anordnas i år 17-18 oktober i Stockholm. Se till att du inte missar dessa dagar fullspäckade med föredrag, nätverkande, workshops och memo-sessions. Köp dina biljetter idag!
Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!