Biljetterna till ITARC 2021 är släppta

ITARC är Sveriges största konferens för IT-arkitekter och anordnas årligen av Dataföreningen kompetens och IASA Sverige. Den 18-19 oktober 2021 arrangeras konferensen för fjortonde året och temat är "The Rorschach Architect". Nu är biljetterna äntligen släppta!


Privacy by design: Ny föreläsare till utbildningen för dataskyddsombud

Dataskyddsfrågor har, inte minst i samband med Schrems II-domen, blivit en allt hetare snackis i många organisationer. Det är nu tydligare än någonsin hur frågan genomsyrar i stort sett alla delar av verksamheten. Hur gör vi för att praktisera det lagboken beordrar oss att göra - när långt ifrån alla roller har lagboken som arbetsverktyg?


Är verksamhetsutvecklare en roll för dig?

Är du intresserad av förmågan att framgångsrikt ta era utvecklingsbehov till realiserade förbättringar? Då kan vår utbildning Certifierad Verksamhetsutvecklare passa dig. Den ger dig kompetensen att driva kontinuerlig och kundorienterad verksamhetsutveckling.


Nylansering av boken om IT-arkitektur

Fundamentals of IT architecture har använts flitigt inom branschen sedan den lanserades 2015. Efter sex år lanseras nu den nya upplagan med samma namn. Den 17 maj kan du delta i ett webbinarium där bokens författare berättar om det senaste inom IT-arkitektur och hur vägen till den nya upplagan har sett ut.


Dataföreningen kompetens får ny verksamhetsledare

Den 1 maj tillträder Leif Häggmark rollen som verksamhetsledare för Dataföreningen kompetens. Leif är fortsatt styrelseordförande parallellt med uppdraget som verksamhetsledare.


Vad gör en verksamhetsarkitekt?

Verksamhetsarkitekten har en avgörande roll i en organisation. Utbildningen certifierad verksamhetsarkitekt ger dig kompetensen att skapa ett tillstånd där verksamheten snabbt kan svara mot nya omvärldskrav. Varje år certifierar vi ungefär 50 verksamhetsarkitekter.


An introduction to Residuality Theory

Listen to Barry O'Reilly introducing Residuality theory - a revolutionary new theory of software design that aims to make it easier to design software systems for complex business environments.


Påfrestande och utvecklande - nu är han certifierad CIO!

Robert Mungenast är i skrivande stund enhetschef för IT-produktionsenheten på Riksdagsförvaltningen och ansvarar för all IT-drift, infrastruktur, klientplattformar, tredjepartsapplikationer, mediaproduktioner och IT-säkerhet. I mars fick han ett efterlängtat certifikat efter 4 månader på programmet Certifierad CIO.


Kompetensutveckling för att matcha den nya rollen

Plötsligt kommer den där chansen som man har gått och väntat på - en ny befattning och nya befogenheter på arbetsplatsen. Att då ta chansen att kompetensutveckla sig för att få inspiration och nya verktyg kan stärka dig i din nya roll redan från start. Här möter du Emelie Lindman som fick en ny tjänst på sitt arbete och som samtidigt passade på att gå en kurs i processutveckling hos oss.


Så blir du bäst i rollen som Data Scientist

I fyra år var Data Scientist toppjobbet i USA enligt “The glassdoor report”. 2020 hittades det på tredje plats men efter ett år av pandemi har rollen 2021 klättrat till andra plats igen. En Data scientist är oumbärlig för ett företag som vill ligga i framkant vad gäller dataanalys, men hur gör man för att bli bäst i rollen?
Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!