An introduction to Residuality Theory

Listen to Barry O'Reilly introducing Residuality theory - a revolutionary new theory of software design that aims to make it easier to design software systems for complex business environments.


Kompetensutveckling för att matcha den nya rollen

Plötsligt kommer den där chansen som man har gått och väntat på - en ny befattning och nya befogenheter på arbetsplatsen. Att då ta chansen att kompetensutveckla sig för att få inspiration och nya verktyg kan stärka dig i din nya roll redan från start. Här möter du Emelie Lindman som fick en ny tjänst på sitt arbete och som samtidigt passade på att gå en kurs i processutveckling hos oss.


Så blir du bäst i rollen som Data Scientist

I fyra år var Data Scientist toppjobbet i USA enligt “The glassdoor report”. 2020 hittades det på tredje plats men efter ett år av pandemi har rollen 2021 klättrat till andra plats igen. En Data scientist är oumbärlig för ett företag som vill ligga i framkant vad gäller dataanalys, men hur gör man för att bli bäst i rollen?


En gemensam karta över verksamheten för snabbare förändringstakt

Upptäck Vintergatan - en förmågemodell och en metod för att få översikt och ”framsikt” i en komplex verklighet. I Vintergata-kartan syns hur processer, information och IT-stöd samverkar i tiden för att stötta verksamhetens övergripande värdeflöde och hur verksamheten samverkar med sina leverantörer, partners och kunder.


Mod - företagens mest dyrbara egenskap?

Magnus Penker har en bakgrund som företagsledare med fokus på innovation och digitalisering. Han är lärare på vår certifierande utbildning för CIO:er och har nyligen gett ut sin bok Play Bold som bland annat lär ut varför företag ska sluta lyssna på sina kunder. I förordet skriver Philip Kotler “Wow! Everything that Magnus says is somewhat contrary to our official positions on successful innovation. I knew I had to read this book - and I’m very glad that I did".


Arkitektur inte bara ett förändringsinstrument

Eva Kammerfors är certifierad affärs- och enterprisearkitekt, samt utbildningsledare för Certifierad Chefsarkitekt. Med ett öra mot arkitekt-marken har hon läst om hur Jeanne Ross och Cynthia Beath definierar enterprise-arkitektens roll idag och framöver. Här nedan kan du läsa hennes reflektioner.


Elinor Falkman fyller våra Hybrida klassrum med retorik

Hennes föreläsningspass har beskrivits som utmanande och givande på samma gång. Retoriken är både hatad och älskad, farlig och underbar. Inte minst också användbar och högst aktuell. Kanske är det den tveeggade upplevelsen av ämnet som gör det så spännande.


Vart tog kärleken vägen?

Alla hjärtans dag står för dörren och passande nog får vi relationsråd av Jakob Rönnerfors från vårt partnerföretag Agile Extreme. Vad krävs för att åter väcka passion i det agila arbetssättet?


Antifragile architecture - designing the systems of the future

Antifragile Systems Design is a set of techniques and practices that allow us to design resilient systems under conditions of volatility and uncertainty – perfect for companies that need to build modern systems in fast changing markets on quickly evolving technology platforms.


Nyfiken på Vintergatan? Kartan för navigering och förändring.

Med Vintergatakartan kan du se hur processer, information och IT-stöd samverkar i tiden för att stötta företagets värdeflöde och hur företaget samverkar med sina leverantörer, partners och kunder. Vill ni öka förändringstakten och ta rätt beslut? Då är Vintergatan någonting för er.
Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!