2021 - Döden för amerikanska molntjänster? Schrems II, 6 månader senare

6 månader har gått sedan EU-domen 16 juli 2020 som skickade chockvågor genom EU:s personuppgiftsansvariga. Efter förtydligande av Dataskyddsstyrelsen och pågående pan-europeiska granskningar av dataskyddsmyndigheterna ser det just nu väldigt mörkt ut för amerikanska molntjänster.


Tjänstedesign genomsyrar allt - så här gör du!

Service Design, eller Tjänstedesign, är ett etablerat sätt för organisationer att utforma sina tjänster och sitt arbetssätt så att de blir optimerat för kundernas behov. Det här webinaret riktar sig till dig som jobbar med affärs- eller verksamhetsutveckling med eller utan hjälp av IT och behöver insikt i vilka verktyg som krävs för att göra kunderna nöjda.


Vi kickstartar 2021 med tre webinar!

När julhelgerna är över börjar hjärnan så snart vakna igen. Vi är förhoppningsvis mer utvilade än i december men för att komma igång riktigt behöver vi ett knippe inspiration. Passande nog har vi tre webinar under samma vecka. Läs mer om dem här nedan.


Certifierad verksamhetsarkitekt - en utbildning och en avgörande roll

Är du nyfiken på verksamhetsarkitektur och vad rollen verksamhetsarkitekt egentligen innebär? Verksamhetsarkitekten Lars Thomasson berättar om rollen och programmet Certifierad verksamhetsarkitekt. Med sig har han Johan Aulin som är tidigare deltagare i programmet och idag arbetar som verksamhetsarkitekt på Läkemedelsverket.


Så optimerade Ulrika arkitekturarbetet på SBAB; gick programmet Certifierad Chefsarkitekt på distans

Certifierad Chefsarkitekt är en djupdykning i arkitekturens olika perspektiv, och hjälper dig och din arbetsplats hitta vägen framåt i den snabba utvecklingen. Ulrika Lindahl, verksamhetsarkitekt på SBAB gick utbildningen i våras och har redan i dag kunnat tillämpa sina nya kunskaper på jobbet.


Nästa generations förvaltningsstyrning

Hur ser nästa generations förvaltningsstyrning ut i en agil, digitaliserad värld med krav på hållbarhet? Lyssna till På's VD Johan Fransson som delar med sig av framtidens förvaltningsstyrning.


Så kickstartar du din AI

Medan AI-investeringar fortsätter att stadigt öka faller företagens anpassningar till AI-teknologier efter. Många företag kämpar även idag med frågor kring var och hur de ska starta sin AI-resa för att utnyttja data som en tillgång.


IT-strategi och dess roll i stark förändring

Hur ser din plan ut för att bedriva ditt strategiarbete på ett framgångsrikt sätt? Lyssna till Eva Listi, CIO på Systembolaget och Stefan Elmstedt, programledare på certifierad CIO, diskutera strategins centrala roll i digitaliseringen.


Att leda arkitekter – lätt som en plätt eller en komplex utmaning?

Under det här inspelade webbinariet får du möta kursledarna Helena Carlsson och Eva Kammerfors som berättar om vad som kan skilja mellan att leda arkitekter och andra specilistroller.


Vintergatan gav Johanna verktyg att visualisera flera perspektiv i samma modell

Johanna Romin arbetar som konult, ofta i rollen som Product owner, Business analyst, Kravare eller Verksamhetsarkitekt. Under våren 2020 läste hon tredagarskursen Vintergatan - skapa din verksamhetskarta på DF Kompetens. Här berättar hon om varför hon valde att gå kursen och vad hon fick med sig.
Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!