Mod - företagens mest dyrbara egenskap?

Mod - företagens mest dyrbara egenskap?

Magnus Penker har en bakgrund som företagsledare med fokus på innovation och digitalisering. Han är lärare på vår certifierande utbildning för CIO:er och har nyligen gett ut sin bok Play Bold som bland annat lär ut varför företag ska sluta lyssna på sina kunder. I förordet skriver Philip Kotler “Wow! Everything that Magnus says is somewhat contrary to our official positions on successful innovation. I knew I had to read this book - and I’m very glad that I did".

Hej Magnus! Innovation är ett brett begrepp. Hur definierar du det, och hur känner man bäst igen innovation idag?

– Innovation är idag en integrerad del i all verksamhet och med pandemin har det blivit väldigt tydligt vilka organisationer som är vinnare och vilka som är förlorare. Naturligtvis finns inslag av faktorer som är omöjliga att förhålla sig till men många går att använda till sin fördel. Faktum är att det mesta går att förbereda sig på genom scenarioplanering och en innovativ kultur med ett stödjande ledarskap. Faktum är också att pandemin mestadels accelererar redan underliggande trender så som elektrifiering, automatisering, miljömedvetenhet, förnybar energi, digitala affärsmodeller och i grunden förändrade logistikkedjor. 

Play Bold av Magnus Penker

Du har precis släppt din nya bok Play Bold, berätta mer om den. 

– De som recenserat boken formulerar nog mitt budskap bäst med ”alla kan lära sig innovation, men det är ofta kontraintuitivt och vi måste glömma gamla sanningar om hur man gör”. Därför heter också boken Play Bold – man måste våga. Under Dataföreningen kompetens utbildningsprogram Certifierad CIO tar jag med mig erfarenheter, insikter och verktyg för att lära sig att innovera som en integrerad del i en organisationsutveckling. Det är inte lätt, det är ofta kontraintuitivt men det går. Budskapet är positivt och vi vet statistiskt att de som organiserar sig för innovationskultur också genererar mer värde till sina kunder, medborgare, medlemmar, patienter och samverkanspartners.

Magnus Penker är managementkonsult, styrelseproffs och författare. Han är fokuserad på att utveckla kunskapsintensiva tillväxtbolag och har en gedigen internationell erfarenhet av innovationsarbete av såväl affärsmodeller som tjänster och produkter. Dessutom är han en av lärarna i vårt certifierande program för CIO:er. 

Magnus Penker


Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!