Arkitektur, resiliens, komplexitetIntroduction to Modern Architecture

Modernt tankesätt för moderna arkitekter

kursbild-modernarchitecture

 
Du får bekanta dig med en vetenskaplig grund som lämnar gamla idéer om processer och styrning, pilar och boxar, bakom sig och underlättar arkitekturarbete i en modern tid.


Kursen ger en dynamisk och spännande introduktion till både lösnings- och mjukvaruarkitektens roll. Dessutom berörs olika arbetssätt som präglas av de utmaningar som idag är mest relevanta: digital transformering, hög förändringstakt och ny teknik. Kursen täcker klassiska arkitektoniska ämnen och introducerar samtidigt nytänkande som bygger på forskning inom komplexitet. Efter kursen har den blivande arkitekten en komplett verktygslåda som gör det möjligt att ligga i framkant redan i början av karriären.
 

Kursen är designad för att kunna förse arkitekter i moderna sammanhang en bredare bild av vad rollen innebär, trots att rollen är under kontinuerlig förändring. Kursen introducerar metoder som är framtagna för att underlätta och förbättra det tekniska beslutsfattandet vilket gör det enklare att  jobba med både tekniska och affärsmässiga utmaningar samtidigt.


Utbildningen ger dig
 

  • En introduktion till samt förståelse för modern lösningsarkitektur
  • Nya tekniker och en metodik som lämpar sig för både moln- och on-prem arkitektur
  • Bättre förståelse för hur arkitekturen kan säkerställa leverans trots ökande osäkerhet och komplexitet

Utbildningen passar dig 


  • Senior utvecklare
  • Junior arkitekt
  • Senior IT-arkitekt
  • Lösningsarkitekt
  • Mjukvaruarkitekt
  • Tekniska projektledare som vill ha en inblick i arkitektens arbetssätt
  • Teams som precis ska börja ett komplext uppdrag

Kursledare

 

                                              Bild på Barry O'Reilly 
Kursen leds av Barry O'Reilly som är känd både nationellt och internationellt för sitt forskningsarbete inom komplexitet som har lett till ”Antifragile Systems Design” och ”Residuality Theory”. Han har bland annat har varit Worldwide Lead för Microsofts Solution Architecture Community. Han har också varit chefsarkitekt på både Microsoft och IDesign samt grundare av Sveriges Azure User Group. Just nu doktorerar han inom komplexitetsteori och Software design.

forskningsfältet

 

Inspelat webbinarium

Barry O'Reilly presenterar nya verktyg för att utföra arkitektur, och nya strukturer för att lära ut arkitektur, som kan göra arkitektur i den moderna världen mer hanterbar.

 

Stillbild-webinar-modern-arch-play 

 
Publikationer 

En samling av O'Reillys forskningsartiklar går att hitta här. 
 


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!