kravhantering, acceptanskriterier, effektstyrningAgil kravhantering och acceptanskriterier

minikurs på en halvdag

Hur vi jobbar med acceptanskriterier påverkar framgång i våra team och våra sprintar. Det är via acceptanskriterier som vi konkretiserar våra lösningar. Det är i acceptanskriterier som kravhantering och test möts, att effekt och lösning möts, att validering och verifiering möts. Under raskt tempo får du mängder av tips och verktyg för att jobba mer effektivt med acceptanskriterier. Då får både insikter från bakomliggande teori och egen ”hands on” erfarenheter från att tillämpa teknikerna.

 

I den här praktiska minikursen får du lära dig ett flertal tekniker för att ta fram, strukturera och jobba med acceptanskriterier. Kursen fokuserar mycket på praktiska tips och övningar som du kan använda dig av i ditt dagliga arbete.

 
  • Under kursen går vi igenom:
  • Effektstyrning – från abstrakta mål och behov till konkreta lösningsdetaljer
  • Trender genom tiderna – test driven development (TDD), behavior driven development (BDD) och design-driven utveckling
  • Vanliga struktur – fritext, given-when-then (GWT) och tabeller
  • Hur du vidareutvecklar utvalda testidéer till given-when-then scenarios (GWT)
  • Retrospektiv – hur gör man i olika sammanhang för att hitta rätt balans mellan krav- och testtäckning, dokumentationen och effektiviteten?
 

Målgrupp

Minikursen är perfekt för dig som arbetar med att ta fram eller bryta ner krav på system, funktioner eller tjänster. Exempelvis kanske du jobbar som business analyst, förvaltare, produktägare, kravledare, kravanalytiker, systemanalytiker, beställare, verksamhetsspecialist, testledare, testare, projektledare eller systemutvecklare.

 

Utbildningen passar både för dig som arbetar inom privat eller offentlig sektor.


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!