Arkitektroller för den digitaliserade organisationen

Arkitektroller för den digitaliserade organisationen

2012 var den senaste stora revideringen av Iasa:s rekommenderade arkitektroller. Den 17 februari lanserade Iasa Sverige en uppdaterad version, Arkitektroller för den digitaliserade organisationen - 2020.

Iasa gav 2007 ut dokumentet ”Arkitektroller inom IT i Sverige 2007” i en ansats att skapa en enad bild av vilka olika arkitektroller inom IT som finns oavsett företag eller organisation. Dokumentet har varit uppskattat och har fungerat på ett normgivande sätt för både företag och myndigheter sedan dess. 

2012 var den senaste stora revideringen av Iasa:s rekommenderade arkitektroller. En stor undersökning som genomfördes 2019 visade att 9 av 10 IT-arkitekter i Sverige känner till rolldokumentet och att 4 av 10 har använt det vid skapade av en arkitekturorganisation. 

En grupp på fem personer under ledning av Johanna Värild samt en granskningskommitté på 25 personer har arbetat fram en uppdatering. Arkitektroller för den digitaliserade organisationen - 2020 är nu publicerad och finns att ta del av här:Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!