Nyhet: Förändringsdrivet Ledarskap

Nyhet: Förändringsdrivet Ledarskap

Improviate, experter inom förändringsledning, har nyligen lanserat ett fördjupat chefsutvecklingsprogram kallat "Förändringsdrivet Ledarskap". Syftet med utbildningen är att rusta ledare med verktyg för att effektivt hantera förändringar och de utmaningar som kan uppstå under processen. I den här artikeln möter vi Maria Widström, VD för Improviate, som berättar mer om programmet.

Till vem riktar sig programmet Förändringsdrivet Ledarskap?

 

-Det här programmet riktar sig till alla typer av chefer som har medarbetaransvar. Ett bra tillfälle att engagera sig i programmet är när man som chef är del av ett större förändringsarbete i sin organisation och vill stärka sina chanser att lyckas med förändringsresan. Det kan till exempel handla om AI applicering, fusioner, nya processer eller IT-system som ska implementeras.

 

Hur ser programmets upplägg ut?

 

-Det är en hybridutbildning som sträcker sig över tre månader, med digitala möten och ett internat på två dagar en månad in i programmet. Utformningen tar hänsyn till deltagarnas nuvarande situation, vilket gör att lärandet kan implementeras direkt i verkligheten.

 

-Utbildningen ger plats för både individuella insatser och gruppreflektioner. Detta ger inte bara en hållbar inlärningsprocess utan utgör även ett uppskattat inslag. I en chefs vardag, där det är svårt att balansera kortsiktiga prestationer med att leda mer långsiktiga förändringar i mål, är detta en unik möjlighet.

 

Vilka verktyg får deltagarna med sig från utbildningen?

 

-Naturligtvis fylls chefens existerande verktygslåda kring ledarskap på ytterligare. Men det stora värdet är att programmet ger utrymme för att träna på hur olika verktyg kan användas i verkligheten. Så programmet levererar en ökad trygghet för chefer i sitt ledarskap i viktiga situationer som inträffar under en förändringsresa.

 

Vilka utmaningar, krav och utvecklingar inom förändringsledningens affärsvärld tror du förväntas i nuet och i den närmaste framtiden?

 

-I den komplexa och utmanande verklighet vi befinner oss i idag är förmågan att leda i förändring helt avgörande för att lyckas. Frågan är hur snabbt en verksamhet kan höja sin förändringsförmåga för att kunna leva upp till de krav som ställs på dem. Jag tror att förstärkande program som vänder sig till chefer och som utgår från deras verklighet är en nyckel för att lyckas skapa den kraft som behövs för att lyckas driva förändringar i mål.

  

 

 

                                    maria

Berätta lite om dig, din bakgrund och vad som driver dig att utbilda i denna kurs?

 

 -Hej Maria Widström här! Jag är grundare av Improviate, ett specialiserat företag inom förändringsledning. Personligen har jag en lång erfarenhet som förändringsexpert och jag har utbildat genom Dataföreningen under många år. De senaste 10 åren har jag certifierat förändringsledare inom Proscis metodik (ADKAR). Tillsammans med mina kollegor på Improviate är jag specialiserad på det mänskliga perspektivet i transformationer. Mina uppdrag varierar med allt från rådgivande och föreläsande till utförande förändringsexpert i specifika förändringar eller övergripande förändringar i förhållningssätt. Jag bor med min familj i Nacka, trivs i skogen och glömmer bort tiden när jag sjunger med andra.

 Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!