3 konkreta tips: Så växer du i rollen som produktchef

3 konkreta tips: Så växer du i rollen som produktchef

Som produktchef har du en fantastisk möjlighet att göra karriär utan att byta titel. Du kan gå från att vara en reaktiv produktchef till att bli en koordinerande eller en drivande produktchef. Här är tre konkreta tips på hur du kan växa i rollen som produktchef.

- Mer strategiskt tänkande - Tänk större

Din chef har ett ansvar att skapa en långsiktig produktplan. Din chef skall argumentera för er avdelningsbudget och resurser på kort och på lång sikt. Ofta behöver din chef din hjälp i att skapa roadmaps och få en förståelse i hur ni kan växa på marknaden. Du kan göra en GAP analys över vart ni skall och med vilka produkter eller på vilka marknader ni skall växa. Ta fram potential, identifiera affärskritiska parametrar, säkerställ att dina förslag är "alignade" med företagets strategi.

- Ta för dig mer inom organisationen

De flesta produktchefer inom teknologiintensiva bolag har en bakgrund inom bolaget. Man har en roll som ligger kvar. Kanske inom utveckling, support, sälj eller leverans. Det är en styrka men också en belastning. Det kan vara svårt att frigöra sig från en gammal roll. Din chef vill ofta att du tar för dig mer inom organisationen och tar position. Att du kommunicerar mer internt. Vart är din produkt på väg, varför är ni på väg dit. Vad krävs av dina medarbetare för att ni skall komma dit?

- Använd existerande modeller/verktyg

Många produktchefer är briljanta på att skapa excel mallar. Men ibland ser man att produktchefer lägger ned för stor tid på att uppfinna hjulet. Finns det halvfabrikat eller verktyg som kan frigöra tid och skapa ett bättre resultat. Lyft fram det. Tid är oftast produktledningens största flaskhals. Det är bara i flaskhalsarna man kan göra lönsamma investeringen!

Är du intresserad av att växa i rollen som produktchef kan du även boka in dig på vårt frukostseminarium för hur du bygger en karriär inom produktledning den 2/9.

Där går vi igenom vad som förväntas av dig som produktchef och några viktiga nyckel begrepp för att bli en framgångsrik produktchef på teknologiintensiva bolag. 



Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!