"AI och robotisering kommer att påverka kommunen och dess medborgare radikalt inom en snar framtid"

Stefan Simicic är Certifierad chefsarkitekt av Dataföreningen Kompetens. Vi har fått ta del av Stefans tankar om organisatoriska utmaningar och kommande förändringar utifrån sin roll som Chefsarkitekt på Jönköpings Kommun.

– Kommunal sektor står inför stora utmaningar när det gäller demografi, effektiviseringar och urbanisering. Beträffande IT finns utmaningarna i att tillsammans med verksamheten utveckla nya arbetssätt med ny teknologi. IoT, självkörande bilar, AI och robotisering ser vi kommer att påverka kommunen och dess medborgare radikalt inom en snar framtid, berättar Stefan.

”AI kan revolutionera vården i hur beslut fattas”

Stefan fortsätter med att nämna vilka förändringar det kan komma att medföra inom kommunens verksamheter.
– IoT kommer att få stor inverkan på hur man övervakar och styr t.ex. belysning. Bevakning och larmhantering i sjukvården kommer exempelvis bli effektivare. Kommunen och dess tjänster kommer vara en del av ett större ekosystem där alla bidrar med sina delar och informationen flödar mellan olika parter. AI kan även revolutionera vården i hur beslut fattas, säger Stefan.

– Att följa trenderna och skapa ett tätt samarbete mellan IT och resten av verksamheterna är den viktigaste framgångsfaktorn både idag och på sikt, avslutar Stefan.

Stefan är Certifierad Chefsarkitekt av Dataföreningen Kompetens. Utbildningen behandlar chefsarkitektens behov att förhålla dig till den snabba utvecklingen och hitta rätt väg framåt genom att skapa en struktur för innovation, agilitet och snabba förändringar.

Nästa kursstart är den 14 maj.Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!