CIO HORISONT

CIO HORISONT

Inspirerande webinars och spaningar inom IT-ledarskap.

CIO Horisont lyfter blicken och diskuterar ämnen för morgondagens ledare inom IT. Låt dig inspireras av områdets experter.

 

”Vi måste våga möta framtidens dataintelligens och styra den dit vi vill, inte vara rädda för den"

Teodor Axén som är CIO på Stora Enso Bioenergi står inför stora förändringar i verksamheten. Som Certifierad CIO berättar Teodor för Dataförenigen Kompetens om utmaningar och omvärldsfaktorer samt hur företaget planerar att möta framtidens behov inom skogsindustrin.

 

”Hitta en struktur att samarbeta på ett ännu bättre sätt”Nyhet1 

Henrik Damberg, funktionschef på Lantmäteriet, talar om vikten av samarbete och kommunikation. Efter utbildningen Certifierad CIO har Dataföreningen Kompetens fått ta del av Henriks syn på rådande omvärldsfaktorer, utmaningar och nycklar för framtida framgång.

 

Stefan Elmstedt, rektor för utbildningen Certifierad CIO har nedan valt ut fyra centrala ämnen för morgondagens IT-ledare och intervjuat experter inom områdena. 

Avsnitt 1: Innovation och digitalisering förändrar världen

I denna omvälvande tid – på en globaliserad marknad – är det avgörande att förstå vad du är bra på och hur det kan användas på bästa sätt. I avsnitt 1 av CIO Horisont får vi lyssna till Magnus Penker, utsedd till Sveriges mest innovativa CEO och lärare på Certifierad CIO som berättar hur du lyckas! Se eftersändningen här

Skärmavbild 2017-05-04 kl. 16.51.11 

Avsnitt 2: Hur leda och kommunicera i en snabbt föränderlig värld?

Vilka är dina nästa utvecklingssteg i rollen som CIO eller it-ledare? Vad är du nyfiken på? I avsnitt 2 hör vi Sofie Rydåker och Jonas Dahl ledarskaps- och organisationskonsulter vid Gaia Leadership. De bjuder på olika infallsvinklar kring nya synsätt på ledarskap, kommunikation och människa. Se eftersändningen här

Skärmavbild 2017-05-04 kl. 16.51.45 

Avsnitt 3: IT strategi i stark förändring 

Hur ser framtidens IT strategi arbete ut? Hur får jag den att vara ”ständigt” aktuell? Och att den kan användas i vardagen och stödja olika arbetssätt? Lyssna till Eva Listi, en av Sveriges mest erfarna CIO:er.

Se eftersändningen här

Skärmavbild 2017-05-04 kl. 16.53.06 

Avsnitt 4: IT-governance och samverkan

I det fjärde och sista avsnittet av CIO Horisont möter vi Magnus Mähring, konsult och forskare med specialinriktning mot beslutsfattande och transformation av organisationer med stort IT beroende. I samtalet med Stefan Elmstedt delar Magnus sina insikter och erfarenheter om styrning och samverkan idag och i framtiden. 

del 4 

StefanStefan Elmstedt har lång erfarenhet av ledarskap inom IT och Telecom. Han har bl.a. jobbat som VD för en svenskt start-up samt som produkt- och utvecklingschef på IBM.

Stefan grundade utbildningen Certifierad CIO år 2010 och har sedan dess ansvarat för att hålla kursen aktuell samt stödja deltagarna i deras utveckling. Hans nätverk knyter ihop många av Sveriges bästa föreläsare till utbildningen. 

Vill du ha mer detaljerad information om programmet så är du välkommen att kontakta kursledaren Stefan Elmstedt på telefon: 070-30 57 760, eller mejla till stefan.elmstedt@syntavia.com

Du kan se en presentation av Stefan Elmstedt här

Följ Certifierad CIO 

Bli en del av vad som händer på Certifierad CIO. Få en inblick i vad som händer den kommande tiden genom foton, inlägg och videoklipp. Följ oss genom hashtagen #CertifieradCI014  på LinkedIn eller skapa kontakt med Stefan Elmstedt här

Nytt på CIO

Innehållet på utbildningen Certifierad CIO uppdateras hela tiden för att hålla utbildningen högaktuell. Under omgång 14 som startade i april introducerades två nya områden. Cybersäkerhet var det första och strategisk sourcing det andra.  

Helhetssyn på cybersäkerhet

Digital Information är en viktig tillgång som i orätta händer kan leda till stora skador på varumärke och framtida affärer. Å andra sidan kan tillgången till rätt information vid rätt tillfälle bli en konkurrensfördel. I takt med att attackerna ökar och blir mer avancerade är detta ett högaktuellt område att förhålla sig till. Du får kunskap om de viktiga strategiska och operativa frågeställningarna och hur du analyserar, bedömer risk och skapar rätt skydd för verksamhetens behov. I passet ingår många exempel och grupparbeten.

Strategisk sourcing

Det är i leveransen som den största delen av värdeskapandet sker. En lyckad sourcing-process är en viktig framgångsfaktor för att få rätt leverans. Vi arbetar med ramverk för sourcing strategi processen och kopplingen till de strategiska förutsättningarna i verksamheten. Du får en genomlysning av vilka alternativ och erbjudanden som finns på marknaden och olika sätt att utvärdera dem. Hur går jag igenom egna organisationen för att förstå vad som kan outsourcas? Och hur kan man outsourca. Du lär dig också kriterier för att välja rätt strategisk partner och hur de ska delta i din transformation. I passet ingår många exempel och grupparbeten. Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!