"Du måste fokusera mer på dina kunders verkliga behov än på ditt företags befintliga lösningar"

Agni Rizk avslutade nyligen utbildningen Certifierad affärsarkitekt Master. Vi bad henne dela med sig av sitt framgångsrecept för att lyckas som affärsarkitekt och berätta om hennes upplevelse av utbildningen.

Vad jobbar du som idag?

Jag är marknads- och försäljningsansvarig på Soleil, en av Sveriges ledande leverantörer inom intranät och den digitala arbetsplatsen. 

Som ett ungt och snabbt växande bolag i en oerhört snabbrörlig bransch är den största utmaningen att fortsätta vara i framkant. Vi behöver vara lättrörliga och ständigt utveckla våra värdeerbjudanden utan att tappa fokus på omvärlden och kundernas faktiska behov. 

Min grundprincip för allt i livet är att det måste vara kul. 

Utbildningen Certifierad affärsarkitekt Master har hjälpt mig genom att ge mig djupare förståelse, inspiration och praktiska verktyg för att bedriva detta arbete på bästa möjliga sätt.

Vad är ditt framgångsrecept för att lyckas som affärsarkitekt?

Min grundprincip för allt i livet är att det måste vara kul. Tycker du att det är kul så kommer din framgång bero på hur väl du kan bemästra dessa tre områden:

  • Lära känna din marknad och deras verkliga behov
  • Hitta modet att ifrågasätta, omvärdera och omformulera dina befintliga värdeerbjudanden
  • Använda rätt metoder och verktyg för affärsarkitektur 

Vilket område du än verkar inom och vilken roll du än har så måste du fokusera mer på dina kunders verkliga behov än på ditt företags befintliga lösningar. Annars är risken att du försöker tvinga vissa marknader att passa din produkt snarare än att få dina produkter att passa marknaden. 

Då vi människor ofta försöker göra saker och ting lätt för oss är det tyvärr så att vi fastnar i "Hur kan jag få marknaden att köpa produkten jag redan har?" snarare än att "Vad vill marknaden ha och hur kan jag erbjuda det?".

Skulle du rekommendera andra att gå utbildningen? Och isåfall varför?

Alla dagar i veckan! Affärsutveckling är ett komplext arbete men direkt nödvändigt för ditt bolags framgång och överlevnad. Utbildningen Certifierad affärsarkitekt Master ger dig förståelse, inspiration, motivation och verktyg för detta arbete.

Jag skulle kunna prata på i evigheter om affärsutveckling, affärsarkitektur och hur värdefull denna utbildning är. Om miljön där kursen ges, de enormt kompetenta utbildningsledarna och de fantastiska kurskamraterna men inget slår känslan att uppleva detta själv.

  • Certifierad affärsarkitekt Master är uppbyggd efter de olika faserna i utvecklingen av affärsmodeller:
  • Analysera och fördjupa kunskapen om samhälle, kunder, konkurrenter och teknik samt nuvarande affärslogik
  • Innovera förbättrade eller helt nya strategier, erbjudanden och affärsmodeller 
  • Designa och testa alternativa affärsmodeller till dess att du hittat den som fungerar på marknaden
  • Realisera vald prototyp i organisationens förmågor, processer och it-stöd


Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!