Moderatorernas förväntningar på ITARC 2018

Moderatorernas förväntningar på ITARC 2018

Snart är det dags för ITARC 2018! Under temat ”the Evolution of Architecture” har vi samlat experter och arkitekter som haft anledning att ifrågasätta, förändra och vidareutveckla arkitekturen och arkitekternas roll.

Vi intervjuar moderatorerna Jessica Cedberg Wodmar och Daniel Akenine för att få reda på vilka förväntningar de har på konferensen och vad årets tema betyder för dem.

Vad betyder ”the Evolution of Architecture” för er?

– För mig betyder det att vi nu verkligen har gått in i nästa skede, vi har allt ökade behov att koppla samman saker med snabbare leveranser som hela tiden styrs av it-teknik med data som underlag. Om nu vi ska möta förväntningarna behöver vi ha en superevolution av arkitektur, säger Jessica.

Daniel fortsätter:

– Teknik, samhälle och affärsmodeller förändras hela tiden. Även sättet man arbetar med it-arkitektur måste förändras med omgivningen.

Vad har ni för förväntningar på årets konferens? 

Daniel hoppas på att få höra exempel på hur olika företag ser på it-arkitektur idag och hur olika nya trender som till exempel maskininlärning kan påverka framtidens it-tjänster. Jessica har en önskan om att talarna ska vara generösa och öppna upp om utmaningar och möjligheter.

– Jag hoppas att vi som deltagare ska få möjligheten att få mer och komma bortom rubrikerna man kan läsa i dagspressen, jag vill få höra mer om det som händer på riktigt. Det ser jag verkligen fram emot, säger Jessica.

Är det någon talare eller workshop ni tycker verkar vara extra spännande? 

– Jag är lite nyfiken på Gar Mac Críosta som kommer med siffror från en undersökning kring hur olika företag och länder arbetar med IT-arkitektur, berättar Daniel.

Jessica fortsätter:

– Jag kan inte lyfta fram någon enskild, hela programmet är underbart. Det är så fantastiskt bra att man inte stannar upp i föreläsningar, utan att man också gör workshop och använder fantastiska hjärnorna på deltagarna som kommer att delta. Resursutnyttjande till max!

Daniel Akenine är fysiker, föreläsare, författare och tidigare hjärnforskare på Karolinska Institutet. Han arbetar som teknik- och säkerhetschef på Microsoft och blev 2015 utsedd till en av världen främsta experter inom it-arkitektur. Daniel är också en romanförfattare med den senaste boken ”11 gram sanning” om hur ”fake news” kan användas för att manipulera vår värld.

Jessica Cederberg Wodmar är hållbarhetscoach och kommunikationsexpert, som bland annat leder Veckans Affärers Hållbarhetspodd och utnämnd till en av “Näringslivets 150 superkommunikatörer” och “101 Hållbarhetsmäktigast i Sverige” Med över 25 års erfarenhet från statlig, kommunal, privat och frivillig sektor nationellt och internationellt är hon en flitigt anlitad talare och moderator. Jessica är också författare till böckerna “Hyfsat Hållbar” 2014 och “Klimatkoden” 2009.

 Möt föreläsare från Svenska Spel, H&M, Skatteverket, Försäkringskassan, SenseSmartRegion, University of Luxembourg, Luleå tekniska universitet, Forefront, IRM, One Agency, Eniga, Iasa och Dataföreningen på ITARC 2018. Den första dagen, 2 maj, är en gemensam konferens. Den andra dagen, 3 maj, består av workshops i parallella spår.Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!