Så blir du bäst i rollen som Data Scientist

Så blir du bäst i rollen som Data Scientist

I fyra år var Data Scientist toppjobbet i USA enligt “The glassdoor report”. 2020 hittades det på tredje plats men efter ett år av pandemi har rollen 2021 klättrat till andra plats igen. En Data scientist är oumbärlig för ett företag som vill ligga i framkant vad gäller dataanalys, men hur gör man för att bli bäst i rollen?

Idag gör många verksamheter rätt när de investerar i en Data Scientist som kan göra insiktsfulla analyserar på ett korrekt sätt. Det kan hjälpa verksamheten att uppfylla dess affärsmål. Efterfrågan på en affärsorienterad Data Scientist är idag hög och kräver avancerade kunskaper. Vi har listat 5 punkter för vad som krävs för att lyckas inom rollen!

1. Bli vass på att kommunicera data. Som Data Scientist bör du ha en kommunikativ förmåga, vilket är avgörande för att skapa engagemang och få in den analytiska expertisen i kärnverksamheten. Här sätts din förmåga att övertyga och informera på sin absoluta spets.

 2.  Nyfikenhet är ett plus. Låt dig inspireras av nya tekniker för att utvecklas inom rollen. Tänk brett och nytänkande! Var nyfiken och intresserad av just er verksamhet och fundera över hur den kan förbättra och utvecklas med hjälp av analys. En Data Scientist bör alltid analysera nya metoder och teorier för att hantera nya datorkällor på ett nyanserande sätt. Var inte rädd för att prova nya lösningar. 

3. Trovärdiga affärsanalyser - för alla målgrupper. Hög kompetens inom verksamhetskunskap är något som efterfrågas hos en Data scientist. I en datadriven organisation står du i centrum och ska tillfredsställa beslutsfattare inom din organisation med övertygande analyser, oavsett målgrupp.

4. Ha en djup förståelse för IT och data. Den digitala utvecklingen innebär högre krav inom IT, och för att lyckas i rollen som Data scientist behöver du ha en förståelse för IT och data samt kunskap inom bland annat programmering, SQL och databaser.

5.  Analysmetoder, hur och när de ska användas är helt centralt. Sist men inte minst måste en Data scientist på djupet förstå alla typer av relevanta analysmetoder inom statistik, machine learning och deep learning PLUS vilka förutsättningar som krävs för att de ska kunna användas i olika sammanhang. En skarp Data scientist förstår att analyskompetensen inte är en teknikfråga om att kunna ett visst programmeringsspråk eller olika verktyg utan istället är en fråga om att se möjligheterna med analys och förmågan att utvinna värdefulla insikter utifrån verksamhetens behov och data.


Bli Certifierad Data Scientist

Certifierad Data Scientist är ett program som är utformat för att möta efterfrågan på kompetens som en verksamhetsnära Data Scientist behöver för att bidra till att bygga en stark analytisk förmåga i organisationen. Under utbildningen får du tillsammans med huvudläraren och en rad olika experter från näringslivet den kompetensutveckling du behöver för att lyckas i rollen som affärsinriktad Data Scientist. Ge dina analyser genomslagskraften de förtjänar, utbilda dig tillsammans med oss.

Utbildningen startar den 3 maj 2021 och går digitalt. Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!