NIS2, Informationssäkerhet, CybersäkerhetUtforska NIS2 i praktiken

Få förståelse för vad NIS2 innebär för dig som omfattas av lagstiftningen

Kursen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner Omegapoint.

 

Kursens upplägg

Kursen pågår under en dag och ges i DF Kompetens lokaler i Stockholm. Det går även bra att delta digitalt på distans.

 

Upplägget består av flera föreläsningar som behandlar NIS2 och ger dig ett arbetssätt för att arbeta med uppfyllnad av NIS2.

Kursmaterial

Kopior på presentationer och mallar som visas kommer att tillhandahållas. NIS2-direktiv, kommande svensk lagtext och eventuella föreskrifter från tillsynsmyndigheter finns att ladda hem från respektive parts hemsidor.

 

Föreläsare

 

Michael Westlund

Michael Westlund är en senior informations- och IT-säkerhetsspecialist och verkar bland annat i roller som arkitekt och rådgivare med erfarenhet från flera olika branscher där säkerhet hör till de viktiga egenskaperna. Jämte rollen som konsult är han också en uppskattad lärare och föreläsare och är kursledare för flera av de kurser i som ingår i Dataföreningen Kompetens certifiering för informationssäkerhetsarkitekter.

Magnus Andersson

Magnus Andersson arbetar som informationssäkerhetsexpert sedan 1990-talet. Han har erfarenhet av både strategisk utveckling av verksamheters informationssäkerhet, praktisk operativ ledning, kravställning av säkerhetsförmågor och mycket mer. Magnus verkar också som lärare och examinator av certifierade informationssäkerhetsarkitekter.

Ann Cheng

Ann Cheng är informationssäkerhetskonsult på Omegapoint. Hon har erfarenhet av att hjälpa organisationer med efterlevnad av standarder och regulatoriska krav inom exempelvis GDPR, NIS2, ISO 27000.

Pontus Lilliequist

Pontus Lilliequist är senior konsult och konsultchef för ett informationssäkerhetsteam på Omegapoint. Pontus har omfattande erfarenhet av att leda, organisera och driva informationssäkerhetsarbete utifrån regulatoriska krav. Han har sedan ett år tillbaka arbetat med att utforma och driva NIS2-implementation inom energisektorn.

 

Kontakt

Anna Thorén Roslund

Anna Thorén Roslund

Affärsområdeschef, Utbildning

Kort efter anmälan får du en bekräftelse per e-post, tillsammans med all praktisk information. Vid övriga frågor om utbildningen kontakta Anna Thorén Roslund.

Tel: 08-510 638 85 
Mail: Anna.Roslund@dfkompetens.se
 


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!