IT-ansvariga behöver vara flexibla inför snabba förändringar

IT-ansvariga behöver vara flexibla inför snabba förändringar

I en tid där IT-landskapet förändras ständigt och med hög hastighet ställs mer omfattande krav på att IT-ansvariga är förberedda och möter förändring med rätt inställning och verktygslåda. Jimmy Braun blev Certifierad CIO i mars 2021 och arbetar som IT-ansvarig för Laholmsbuktens VA AB. Han understryker vikten av en flexibel verksamhet som utan motstånd kan möta förändring.

– Det är en utmaning att skaffa sig förståelse för hur snabbt IT förändras och i samband med det säkerställa att organisationen har en omställningsförmåga som matchar den snabba förändringen. 
 

Varför valde du att gå utbildningen Certifierad CIO?  
– Det kändes som en passande utbildning för mig eftersom jag ville få verktyg för att komma vidare i de utmaningar som är relaterade till mitt arbete och dessutom möta ett nätverk av människor i samma roll. Jag tycker att alla i en ledande position inom IT borde gå den här utbildningen. 
 

Under utbildningen får deltagarna träffa verksamma CIO:er inom olika områden och med varierade erfarenheter. Bland annat möter de Eva Listi som är CIO på Systembolaget.  
 
– Det har varit otroligt givande att lyssna på de varierade föreläsarna som har mångårig erfarenhet som CIO:er, säger Jimmy.  
 

Vad upplever du var mest utmanande under programmets gång? 
– Det svåraste under utbildningen har varit presentationstekniken och att lära sig tala inför folk. Men så här i efterhand märker jag att de presentationstekniker vi lärt oss under utbildningen har kommit till stor användning i arbetet. 
 

Vilka förändringar tror du att branschen står inför?  
– Jag tror att vi måste jobba mer tillsammans med den övriga verksamheten och få en gemensam förståelse och uppfattning om att IT är inte en stödjande funktion utan en del av verksamheten. 
 

Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!