Vintergatan gav Johanna verktyg att visualisera flera perspektiv i samma modell

Vintergatan gav Johanna verktyg att visualisera flera perspektiv i samma modell

Johanna Romin arbetar som konult, ofta i rollen som Product owner, Business analyst, Kravare eller Verksamhetsarkitekt. Under våren 2020 läste hon tredagarskursen Vintergatan - skapa din verksamhetskarta på DF Kompetens. Här berättar hon om varför hon valde att gå kursen och vad hon fick med sig.

Hej Johanna! Berätta gärna lite om dig själv, vem är du och vad arbetar du med? 

Jag arbetar som konsult med fokus på product discovery och backlog refinement – oftast kliver jag in i roller som exempelvis Product owner, Business analyst, Kravare eller Verksamhetsarkitekt.  

Vad är det bästa med ditt arbete? 

Mitt fokus är problemlösning och att skapa struktur. Eftersom jag är visuellt lagt är ett av mina främsta hjälpmedel att skapa visualiseringar eller modeller av olika slag för att nå bättre förustättningar till dialog kring problemet och lösningar. Vi kan konversera bättre när vi har en bild att titta och peka på, helt enkelt. 

 Vilken kurs deltog du på hos DF Kompetens och varför valde du just denna? 

Jag har tidigare varit på ett kort seminarie om Vintergatan och var sugen på att lära mig tekniken lite djupare. Jag tror att det blir ett kraftfullt tillskott i min verktygslåda som underlättar mitt arbete. 

Vad tar du med dig från utbildningen? 

Jag tar med mig både grunderna i tekniken med Vintergatan, hur jag kan visualisera flera perspektiv i samma modell. Mycket inspirerande att nå en modell som man kan använda som ”ankare” och lägga på andra perspektiv eller information som ett lager ovanpå. Som en bonus tar jag även med mig en hel del bra tankar i hur man kan facilitera worskshops på distans. 

 Hur var lärarna? 

Lärarna, Cecilia Nordén och Helena Grim, var verkligen bra, tydliga, trevliga och kompetenta.  

 Hur håller du dig fortsatt uppdaterad inom ämnet? 

Jag följer en grupp på LinkedIn om detta (The Milky Way Enterprise Navigators), där jag gissar att det kommer nyheter om fortsatt utveckling/nya rön kring Vintergatan.

Tillsammans med vår samabetspartner IRM erbjuder vi kurser Vintergatan - skapa din verksamhetskarta. Under kursen får du som deltagare skapa och modellera en förmågekarta som tydligt visualiserar din verksamhet och dess värdeskapande flöden. Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!