Nu kan du certifiera dig inom informationsarkitektur!

Nu kan du certifiera dig inom informationsarkitektur!

Högkvalitativ och tillgänglig information är en viktig nyckel till en effektiv verksamhet. Det är här Informationsarkitektens arbete kommer in i bilden. Nu kan du äntligen vidareutbilda dig inom området med ett certifierande program.

Många organisationer har inte så bra koll på sina datamängder som skulle behövas. Problemen kommer smygande och accelererar. Ofta blir det inte tydligt förrän det är dags att exempelvis byta affärssystem eller att få koll på sina kunddata. I sådana lägen kan en informationsarkitekt vara en framgångsfaktor då denna roll både har verksamhet och IT inom sitt område, med fokus på data, informationsflöden, språk och begrepp.

 

Peter Tallungs, IRM, är Informationsarkitekt och föreläsare på programmet Certifierad informationsarkitekt. Han har listat exempel på uppgifter som kan ingå i hans vardag:
  • Kartlägga vilka data som hanteras/behöver hanteras i en verksamhet, vad de representerar för företeelser som verksamheten behöver hålla reda på. Liksom företeelsernas egenskaper och relationer
     
  • Kartlägga hur centrala datamängder skapas, fångas, lagras, distribueras, hanteras och används idag
     
  • Ge förslag på vad man behöver göra, och på vilket sätt, för att hantera data och komma till rätta med brister
     
  • Etablera ett tydligt och effektivt gemensamt språk för de företeelser som representeras av data, inklusive företeelsernas egenskaper och verksamhetsregler
 

Tydligt är det att informationsarkitektur idag är ett kompetensområde av stor vikt. Vad som däremot inte varit lika tydligt är utbudet av kvalitetssäkrad kompetensutveckling för just informationshantering inom verksamhetsarkitekturen. Därför har vi nu skapat utbildningen Certifierad informationsarkitekt med första start 16 november 2022!

 

Vi såg ett glapp i utbudet av utbildningar för informationsarkitekter samtidigt som våra kunder allt oftare frågar efter kvalificerad kompetens inom området.
– Mathias Lindkvist, IRM, informationsarkitekt och utbildningsledare för Certifierad informationsarkitekt

 

Utbildningen Certifierad informationsarkitekt ger dig verktygen för att beskriva och analysera verksamhetens informationsresurs samt kompetensen och metoderna för att utforma en informationshantering som idag är effektiv, men även flexibel för att hantera framtida förändringar.

 

Vill du läsa mer om programmet Certifierad informationsarkitekt?

Klicka här

 

 

 

Utbildningen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner IRM.

 

 Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!