Påfrestande och utvecklande - nu är han certifierad CIO!

Påfrestande och utvecklande - nu är han certifierad CIO!

Robert Mungenast är i skrivande stund enhetschef för IT-produktionsenheten på Riksdagsförvaltningen och ansvarar för all IT-drift, infrastruktur, klientplattformar, tredjepartsapplikationer, mediaproduktioner och IT-säkerhet. I mars fick han ett efterlängtat certifikat efter 4 månader på programmet Certifierad CIO.

Det har varit påfrestande ibland, men oerhört givande och utvecklande.

Robert Mungenast

Under den sista utbildningsdagen fick vi en liten pratstund där Robert nämner att utbildningen har gjort ett stort intryck på honom - på flera områden än vad han kanske förväntade sig innan han påbörjade utbildningen. 

 

Varför valde du att gå utbildningen?
– Jag har sneglat på den utbildningen under en längre tid. Det är den mest intressanta och ändamålsenliga utbildningen i Sverige för att ta nästa steg i min utveckling mot att axla en CIO-roll. Mina utmaningar är desamma som de flesta inom det här området står inför: hur ska jag möta våra användares krav, behov och förväntningar samtidigt som jag håller våra system säkra och inte gör av med för mycket pengar? Och hur vet jag att jag lyckats med det? Det jag (bland annat) förväntade mig av utbildningen var hjälp, råd och tricks för att uppnå de delarna, och det har jag till stor del fått! Utbildningen har motsvarat mina förväntningar på det området, samtidigt som den också behandlat flera andra relevanta och viktiga områden som jag inte riktigt förutsåg.

 

Vilka insikter har du fått under utbildningens gång? 
–  Förutom att lära mig konkreta metoder och verktyg inom IT-styrning, och fått en knuff in på nya tankebanor, har det mest givande varit att jag ”tvingats” att hålla ett öppet sinne, och ta till mig kunskaper och återkoppling på områden jag inte normalt lägger så mycket kraft på. Det har varit påfrestande ibland, men oerhört givande och utvecklande. 

–  Samtidigt har det också varit svårast att just hålla ett öppet sinne och vara mottaglig för nya intryck på områden som inte faller sig naturliga för mig. Det har varit mer energikrävande än de rent intellektuella övningarna på områden jag är bekväm inom, men i längden otroligt utvecklande.

 

Hur ser du på framtiden för CIO:er?
–  Branschen och CIO-rollen står inför massiva och snabba förändringar! Den klassiska styrmodellen för IT kommer att utmanas i grunden, och såväl CIO som alla andra som jobbar med ledning och styrning av IT kommer att behöva ha örat mot rälsen mycket mer än tidigare.

 

Hur ser din framtid ut?
– Eftersom jag står inför ett byte av jobb och organisation är det lite svårt att säga med exakthet hur min framtid ser ut, men jag vet att jag kommer att ta med mig väldigt många av verktygen och tankarna in till det nya uppdraget. De kommer att vara enormt nyttiga under min första tid, genom att hjälpa mig att ställa rätt frågor och att utvärdera de svar jag får. Jag har en mycket större verktygslåda för att hantera de första intrycken på det nya jobbet än jag hade innan kursen, och det kommer med säkerhet att påverka beslut jag tar i den nya rollen.


Är du intresserad av utbildningen Certifierad CIO?

 

 Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!