Vart tog kärleken vägen?

Vart tog kärleken vägen?

Alla hjärtans dag står för dörren och passande nog får vi relationsråd av Jakob Rönnerfors från vårt partnerföretag Agile Extreme. Vad krävs för att åter väcka passion i det agila arbetssättet?


 Jakob RönnerforsAgile firar 20 år
2021 är det 20 år sedan begreppet Agile formaliserades och det Agila Manifestet signerades. Agile har tagit världen med storm, om det finns inte mycket att tveka. Enligt undersökningar från Deloitte och McKinsey så anser över 90% av världens stora företag att man anammat agila arbetssätt på ett eller annat sätt. Men samtidigt som Agile breder ut sig explosionsartat så ser vi också hur det som kallas Agile över tid har förändrats. Jakob Rönnerfors som arbetat med agila transformationer under lång tid säger i en artikel på LinkedIn att det finns en risk att ”hjärtat” och värderingarna, som är grunden i Agile, riskerar att förlora sig i strukturer och ramverk. Inte för att dessa saker i sig är fel, tvärtom, men för att de faller platt utan starka rötter i de värderingar som ligger till grund för Agile. I artikeln betonas att Agile började med mycket hjärta och passion.

Våra agila utbildningar
Vi har ett brett utbud av agila utbildningar, för såväl arbetsteam som ledning, inom SAFe och andra agila angreppsätt. Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!