En gemensam karta över verksamheten för snabbare förändringstakt

En gemensam karta över verksamheten för snabbare förändringstakt

Upptäck Vintergatan - en förmågemodell och en metod för att få översikt och ”framsikt” i en komplex verklighet. I Vintergata-kartan syns hur processer, information och IT-stöd samverkar i tiden för att stötta verksamhetens övergripande värdeflöde och hur verksamheten samverkar med sina leverantörer, partners och kunder.

I samarbete med IRM utbildar vi i Vintergatan; metoden och modellen för dig som längtar efter en överskådlig bild över verksamheten som alla kollegor kan skriva under på.

IRM förklarar modellen bra i en artikel

Tänk dig en karta över din verksamhet som likt en satellitbild visar objektivt, utan värderingar, att "så här ser det ut". Där du också kan zooma in på detaljer och se mönster som blir tydliga i kartan. Det är Vintergatan; en karta över din verksamhet som visar hur det faktiskt ser ut. 

Vi erbjuder två utbildningar inom Vintergatan. De är digitala och passar därför utmärkt oavsett var i landet du befinner dig.


Vintergatan - Kartan för navigering och förändring
Introduktionskurs | 1 dag | Delta digitalt

En digital endagskurs för dig som vill bli introducerad till metoden och modellen Vintergatan, och som kanske är nyfiken på hur man arbetar med förmågekartor i verksamheten. Endagskursen passar också dig som redan arbetar med Vintergatan eller annan föremågemodell i din verksamhet idag, och vill kunna förstå den och göra analyser från den.

Under kursen arbetar ni med en fiktiv verksamhet.


Vintergatan - Skapa din verksamhetskarta
Arbeta med din egen verksamhet | 3 dagar | Delta digitalt

Under denna tre dagar långa kurs arbetar du helt med din egen verksamhet under personlig coachning av lärarna. Syftet med kursen är att skapa och modellera en förmågekarta som tydligt visualiserar din verksamhet och dess värdeskapande flöden. 

Det finns fördelar med att gå tredagarskursen med en kollega. Tillsammans kan det exempelvis vara lättare att se helhetsbilden av vilka förmågor som finns i er verksamhet. Vid bokning av två från samma organisation får ni dessutom 5000 kr i rabatt.


Linda har gått tredagarskursen Vintergatan - Skapa din verksamhetskarta.
Är du nyfiken på vad hon tyckte om kursen?

 Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!