Modellering för verksamhetsutvecklingInformationsmodellering

Lär dig att identifiera, definiera och strukturera information i modellform.

Kursen kommer att ge dig förståelse för informationens betydelse vid verksamhetsutveckling.

Efter genomförd kurs kommer du att kunna identifiera, definiera och beskriva information i modellform, läsa och kvalitetsgranska informationsmodeller samt beskriva informationsbehovet i processer.

Kursledare

 

Lärarna som är verksamma konsulter inom området kommer att dela med sig av sina erfarenheter och belysa frågeställningar med exempel hämtade från aktuella uppdrag. Kursen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner IRM.

 

Lars-GunnarssonLars Gunnarsson, IRM, är informationsarkitekt, utbildare och konsult. Han har många års erfarenhet av arbete med informationsmodellering i syfte att skapa förståelse och struktur kring verksamheters informationsbehov, både kopplat till verksamhetsutveckling och till kravställning. Lars har en bakgrund inom krav- och testledning.

Lena DohrnérLena Dohrnér, IRM, är utbildare och konsult. Hon har arbetat inom verksamhetsarkitektur och verksamhetsutveckling i många år. Genom åren har hon bl.a. arbetat med strategiskt arkitekturarbete, införande av arkitekturfunktioner och informations- och processmodellering. Lena har en utmärkt förmåga att identifiera hur olika delar av en organisation kan påverka och samarbeta med varandra. Det gör henne säker i rollen att knyta ihop IT och affär. 

Praktisk information

 

Kursens upplägg

Kursen omfattar två dagar.
Kort efter anmälan får du en bekräftelse per e-post, tillsammans med all praktisk information.
I priset ingår kursdokumentation, lunch och kaffe för de som deltar på plats.

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för denna utbildning. Du har störst behållning om du har deltagit eller kommer att delta i ett arbete kring verksamhetens informationsbehov.

 

Kursmaterial

Dokumentationen består av teoripassens bilder, övningar med lösningsförslag, metodbeskrivningar och litteraturtips.


Nästa steg

För dig som vill fördjupa dina kunskaper inom området erbjuder vi utbildningen Certifierad verksamhetsarkitekt.

Finns som företagsutbildning

Utbildningen kan genomföras internt, antingen på plats hos er eller i våra lokaler. Den kan även anpassas med skräddarsytt innehåll från den egna verksamheten.

 

Kursen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner IRM.

Kontakt

Anna Thorén Roslund

Anna Thorén Roslund

Projektledare

Kort efter anmälan får du en bekräftelse per e-post, tillsammans med all praktisk information. Vid övriga frågor om utbildningen kontakta projektledare Anna Thorén Roslund

Tel: 08-510 638 85 
Mail: Anna.Roslund@dfkompetens.se


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!