strategisk planering, förändringsprocesser, förmågor Vintergatan - Kartan för navigering och förändring

Maxad endagskurs
Vid förfragan
Öka takten på utvecklingen av er verksamhet. Vintergatan ger inte bara en unik överblick, den ger även ledningen ett avgörande beslutsunderlag för att välja väg och prioritera bland verksamhetsutvecklingsinitiativen.

 

Denna maxade endagskurs ger dig insikt i hur du kan förenkla den del av arkitekturarbetet som visas upp mot verksamheten, och hur Vintergatan bidrar till förståelse för de konsekvenser ett förändringsarbete kan få för alla delar av organisationen.

 

Utifrån en Vintergata över ett fiktivt företag får du grundläggande kunskap i teorin bakom Vintergatan samt hur den bidrar till effektivare förändringsarbeten.

 

Under kursen får du prova på många av de snabba analyser Vintergatan möjliggör. Vad som händer i en del av verksamheten när du utvecklar en annan blir tydligt. Övningarna gör vi på en digital board på samarbetsplattformen Miro. Kursen ges i samarbete med vår partner IRM och är online.

 

En bra approach som tar hela vertikala perspektivet och stöttar beslutsfattande från betonggolvet upp till management.

 

 Om Vintergatan

Vintergatan är ett synsätt och ett verktyg för att få översikt och ”framsikt” i en komplex verklighet. I Vintergatakartan syns hur processer, information och IT-stöd samverkar i tiden för att stötta verksamhetens övergripande värdeflöde och hur verksamheten samverkar med sina leverantörer, partners och kunder. Med Vintergatan som grund kan man göra en mängd olika analyser utifrån olika perspektiv. Analyserna utgör ett stabilt beslutsunderlag då de bland annat visar hur olika förändringsinitiativ påverkar verksamhetens värdeflöden, förmågor, processer och system.

 

Denna endagskurs ger dig en introduktion till synsättet och verktyget Vintergatan.


 

 

Kursmål

Efter kursen kan du använda en Vintergata för att genomföra analyser, kopplade till ett förändringsinitiativ, samt kommunicera dessa.

 

Du lär dig
  • hur du kopplar ihop vad verksamheten gör med kundresan
  • använda kartan för att titta på problemområden
  • använda kartan för att skapa en överblick över vad som behöver ske i de olika delarna av en verksamhet för att uppnå önskat resultat
  • hur du prioriterar inom ett projekt för att snabbare skapa nytta
  • hur du packar ihop detta till lagom stora förändringsdelar
  • hur du jämkar ett initiativ mot flera
 

Nyfiken på Vintergatan?

 

Vintergatan-webinar-play 

Inspelat webbinarium där verksamhetsarkitekterna Cecilia Nordén och Thomas Larsson presenterar vad en Vintergata kan göra för organisationen

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Du behöver inte ha varit i kontakt med Vintergatan tidigare. Denna endagskurs ger dig en insyn och en förståelse för hur verktyget fungerar.

 

Företagsintern kurs

Kontakta oss för offert. Vi hjälper gärna dig med att se över behoven av er kompetensutveckling med denna kurs som företagsintern.


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!