Storytelling, Capabilities, FörmågorVintergatan – skapa din verksamhetskarta

Möjliggör snabba analyser och förbättrade beslutsunderlag

Skapa en Vintergata över din egen verksamhet. Coachad av de bästa konsulterna inom området. Kartan skapar samsyn, tydliggör beroenden och värdeströmmar samt möjliggör snabba analyser och avgörande beslutsunderlag.

 

När de tre kursdagarna är över har du en verksamhetskarta som du enkelt kan fortsätta arbeta i tillsammans med dina kollegor.


Innan vi hade Vintergatan var det som att titta på verksamheten genom ett sugrör. Vi kunde bara titta på en del i taget. Organisationskartor, processer, förmågor informationsmodeller och systemkartor. Nu kan vi lätt navigera mellan dem och se hur de hänger ihop.

 

Du lär dig:

 

 • Ta fram och vidareutveckla en Vintergatakarta för din egen verksamhet
 • Göra en mängd olika analyser utifrån olika perspektiv
 • Hur du visualiserar kundresa och leverantörsresa
 • Hur den framtagna modellen kan användas för förändringsprojekt
 • Hur du använder modellen som ett stöd för bättre beslutsunderlag

 

Du arbetar med din egen valda verksamhet under hela kursen samtidigt som du får personlig coachning av lärarna. I en skräddarsydd mall och pedagogiskt flöde, lär du dig bygga upp och arbeta med Vintergatan på en digital board i samarbetsplattformen Miro.

Fördelen med att gå flera kollegor

Det finns många fördelar med att gå kursen med kollegor. Tillsammans är det lättare att se helhetsbilden av vilka förmågor som finns i er verksamhet och hur beroendet dem emellan ser ut. Dina kollegor kanske har koll på delar som du inte har. Under kursen arbetar ni i digitala verktyg som gör det enkelt att fortsätta arbetet på hemmaplan efter kursens slut.

 

Om Vintergatan som synsätt och verktyg

 

Vintergatan är ett synsätt och verktyg för att få översikt och ”framsikt” i en komplex verklighet. I Vintergata-kartan syns hur processer, information och IT-stöd samverkar i tiden för att stötta verksamhetens övergripande värdeflöde och hur verksamheten samverkar med sina leverantörer, partners och kunder. Med Vintergatan som grund kan man göra en mängd olika analyser utifrån olika perspektiv. Analyserna utgör ett stabilt beslutsunderlag då de bl a visar hur olika förändringsinitiativ påverkar verksamhetens värdeflöden, förmågor, processer och system.

 

 • Vintergatan används till att:
 • Skapa en gemensam verksamhetskarta baserad på förmågor
 • Synliggöra värden 
 • Visualisera kundresa och leverantörsresa
 • Göra snabba analyser
 • Produktlivscykler
 

Webinar

 

Vintergatan-webinar-play 

Inspelat webinar där verksamhetsarkitekterna Cecilia Nordén och Thomas Larsson presenterar vad en Vintergata kan göra för organisationen.

 

Vill ni boka en företagsintern kurs?

 

Kontakta oss för offert. Vi hjälper gärna dig med att se över behoven av er kompetensutveckling med denna kurs som företagsintern.


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!