Strategisk planering, Capabilities, StorytellingVintergatan – skapa din verksamhetskarta

Möjliggör snabba analyser och förbättrade beslutsunderlag

Utbildningen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner IRM.

 

Varje översikt är unik då det inte handlar om en generaliserad bild utan en karta där vi hittar såväl det övergripande värdeflödet, som specifika värdeströmmars väg genom just din verksamhet.

 

Syftet med kursen är att skapa och modellera en förmågekarta som tydligt visualiserar din verksamhet och dess värdeskapande flöden. Vi arbetar praktiskt med modellerna utifrån den situation var och ens organisation står inför, där du får personlig guidning av lärarna som även är några av de bästa konsulterna inom detta område. De visar även exempel från verksamheter de jobbat i och hur Vintergatan bidragit till samsyn, bättre beslutsunderlag och mer framgångsrik verksamhetsutveckling.

 

Under kursen får du skapa en första version av en Vintergata över hela eller delar av din organisation. Du får även teorin bakom Vintergatan och många tips och trix som kommer av stor erfarenhet av olika typer av verksamheter och organisationer. Vintergatan fungerar utmärkt oavsett typ av organisation eller bransch.

 

Kursen har praktiskt fokus och i övningarna arbetar du med att ta fram och vidareutveckla en Vintergatakarta för din egen verksamhet. Under övningarna får du personlig guidning och coachning av våra lärare. Det kan vara ett bra stöd att till kursen ta med sig något som beskriver verksamhetsarkitekturen i er verksamhet. Det kan vara arkitekturmodeller, processkarta, systemkartor, projektportföljer och dylikt som ni kan utgå från.

 

Förkunskaper

 

Inga förkunskaper krävs, du behöver därmed inte ha varit i kontakt med Vintergatan tidigare.

 

Utbildningsledare

Elli EsienhauerElli Eisenhauer, IRM. Elli är verksamhets- och tjänsteutvecklare med över 25 års erfarenhet av mötet mellan människor och digital teknik. Hon har en lång bakgrund inom statlig förvaltning där hon haft olika roller i gränslandet mellan verksamhet och teknik. Som förvaltnings- och projektledare, pedagogisk verksamhetsutvecklare och utredare har hon skaffat sig en gedigen erfarenhet av såväl det operativa och tekniska genomförandet.

Torbjörn OlssonTorbjörn Olsson, IRM. Torbjörn är konsult inom affärs-, verksamhets- och produktutveckling samt förändringsledning, med fokus på uppdrag inom affärsutveckling, strategi. Digitaliseringen av produkter, tjänster, verksamheter och samhälle är ett starkt intresse, både tekniken i sig och hur den skapar möjligheter till utveckling.

 

Kontakt

Anna Thorén Roslund

Anna Thorén Roslund

Utbildningskoordinator

Kort efter anmälan får du en bekräftelse per e-post, tillsammans med all praktisk information. Vid övriga frågor om utbildningen kontakta projektledare Anna Thorén Roslund

Tel: 08-510 638 85 
Mail: Anna.Roslund@dfkompetens.se
 


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!