Strategisk planering, Capabilities, StorytellingVintergatan – skapa din verksamhetskarta

Möjliggör snabba analyser och förbättrade beslutsunderlag
Varje översikt är unik då det inte handlar om en generaliserad bild utan en karta där vi hittar såväl det övergripande värdeflödet, som specifika värdeströmmars väg genom just din verksamhet.

Syftet med kursen är att skapa och modellera en förmågekarta som tydligt visualiserar din verksamhet och dess värdeskapande flöden. Vi arbetar praktiskt med modellerna utifrån den situation var och ens organisation står inför, där du får personlig guidning av lärarna som även är några av de bästa konsulterna inom detta område. Vi visar även exempel på hur vi har gjort och tänkt i olika situationer.

Under kursen får du skapa en första version av en Vintergata över hela eller delar av din organisation. Du får även teorin bakom Vintergatan och många tips och trix som kommer av stor erfarenhet av olika typer av verksamheter och organisationer. Vintergatan fungerar utmärkt oavsett typ av organisation eller bransch.

Kursen har praktiskt fokus och i övningarna arbetar du med att ta fram och vidareutveckla en Vintergatakarta för din egen verksamhet. Under övningarna får du personlig guidning och coachning av våra lärare. Det kan vara ett bra stöd att ta med sig något som beskriver verksamhetsarkitekturen i er verksamhet. Det kan vara arkitekturmodeller, processkarta, systemkartor, projektportföljer och dylikt som ni kan utgå från.

Delta med en kollega. Två personer från samma organisation är både en fördel och ger er ett bättre pris. 

Tillsammans med en eller flera kollegor kan det bli lättare att skapa en helhetsbild av vilka förmågorna i er verksamhet är och hur beroendet dem emellan ser ut. Under kursen arbetar ni i digitala verktyg som gör det enkelt att fortsätta arbetet på hemmaplan efter kursens slut. 

Film om VINTERGATAN

Film om nyttan med Vintergatan. Klicka på bilden nedan för ta del av några av Sveriges stora organisationers erfarenheter av Vintergatan.

Film om Vintergatan 

Lärare

Utbildningsledare

Cecilia NordénCecilia Nordén, IRM, verksamhetsarkitekt, utbildare och konsult. Hon arbetar med allt från verksamhetsarkitektur, strategier, IT-kravställning, affärs och, IT-utveckling till ekonomi. Hon har ett gediget helhetsperspektiv på hur olika delar av en verksamhet samverkar och påverkar varandra samt brinner för att ta komplexa frågeställningar och göra dem förståelig. Cecilia är författare till boken "Vintergatan - din verksamhetskarta".

Thomas LarssonThomas Larsson, IRM, verksamhetsarkitekt, utbildare, inspiratör och innovationskonsult. Han har många års erfarenheter av stora IT-projekt och programledning med fokus på helheten och slutmålet. Thomas är även författare till boken "Lat men effektiv".

Utbildningen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner IRM.

Kurslitteratur som ingår i kursen: Vintergatan – din verksamhetskarta. Kursen genomförs under tre dagar (2+1) och kräver inga speciella förkunskaper.

Finns som företagsutbildning

Står hela eller en del av organisationen inför en förändring? I en situation när flera i samma organisation behöver genomgå en utbildning, är en företagsanpassad lösning ett bra och kostnadseffektivt alternativ. Utbildningen kan genomföras internt, antingen på plats hos er eller i våra lokaler. Den kan även anpassas med skräddarsytt innehåll från den egna verksamheten.

Kontakt

Anna Thorén Roslund

Anna Thorén Roslund

Projektledare

Kort efter anmälan får du en bekräftelse per e-post, tillsammans med all praktisk information. Vid övriga frågor om utbildningen kontakta projektledare Anna Thorén Roslund

Tel: 08-510 638 85 
Mail: Anna.Roslund@dfkompetens.se


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!