Storytelling, Capabilities, FörmågorVintergatan – skapa din verksamhetskarta

Möjliggör snabba analyser och förbättrade beslutsunderlag
Skapa en Vintergata över din egen verksamhet under ledning av några av de bästa konsultera inom området. Kartan tydliggör beroenden och värdeströmmar samt möjliggör snabba analyser och förbättrade beslutsunderlag. 

”En modell och metod som låter dig kombinera och visualisera flera perspektiv i en och samma karta.

 


Väldigt bra lärare, jag fick med mig mycket konstruktiv och givande feedback på den egna kartan som kommer kunna användas i fortsatt arbete på hemmaplan.

Om kursen

Du arbetar med din egen valda verksamhet under hela kursen samtidigt som du får personlig coachning av lärarna. 

I en skräddarsydd mall och pedagogiskt flöde, lär du dig bygga upp och arbeta med Vintergatan på en digital board i samarbetsplattformen Miro. När de tre kursdagarna är över har du en verksamhetskarta som du enkelt kan ta med dig hem och fortsätta arbeta i tillsammans med dina kollegor. 

Om metoden och modellen


Vintergatan är en förmågemodell och en metod för att få översikt och ”framsikt” i en komplex verklighet. I Vintergata-kartan syns hur processer, information och IT-stöd samverkar i tiden för att stötta verksamhetens övergripande värdeflöde och hur verksamheten samverkar med sina leverantörer, partners och kunder. Med Vintergatan som grund kan man göra en mängd olika analyser utifrån olika perspektiv. Analyserna utgör ett stabilt beslutsunderlag då de bl a visar hur olika förändringsinitiativ påverkar verksamhetens värdeflöden, förmågor, processer och system. Metoden möjliggör att du kan zooma in och ut på delar av din verksamhet, med olika perspektiv på ett sätt som gör att nya mönster blir synliga. Med Vintergatan som underlag blir det också möjligt att resa i tiden – från dagens läge till ett önskat läge genom att utifrån samma karta visualisera dagens lösningar och de tänkta framtida. 

  • Modellen används till att:
  • Skapa en gemensam verksamhetskarta baserad på förmågor
  • Synliggöra värden 
  • Visualisera kundresa och leverantörsresa
  • Göra snabba analyser
  • Produktlivscykler

kollegor får fördel

Två personer från samma organisation är både en fördel och ger er ett bättre pris!

Det finns fördelar med att gå kursen med en kollega. Tillsammans kan det vara lättare att se helhetsbilden av vilka förmågor som finns i er verksamhet och hur beroendet dem emellan ser ut. Din kollega kanske har koll på delar som du inte har. Vid bokning av två från samma organisation ger er 5000 kr i rabatt.

 

 

En presentation av Vintergatan - skapa din verksamhetskarta

Under det här inspelade webbinariet möter du Vintergatans kursledare: 
Cecilia Nordén, verksamhetsarkitekt, IRM 
Thomas Larsson, verksamhetsutvecklare, IRM.

 

vintergatan-play
Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!