Möjliggör snabba analyser och förbättrade beslutsunderlag
Program

Dag 1

Du får en introduktion till Vintergatan och tankarna bakom den. Vi påbörjar det praktiska arbetet med den egna verksamheten och din egen Vintergata.

Vilket är värdeflödet, hur kan vi visa det? Vilken takt, hjärtslag slår i er organisation? Vilka övergripande förmågor har ni i er verksamhet?

Dag 2

Dagen börjar med återkoppling från dag 1 och reflektioner från den egna organisationen. Vi tittar på beroenden och samband.

  • Vintergatan och olika förändringsprojekt – hur kan vi använda modellen vid förändringar, kravställning och olika lösningsscenarios. Vi visar exempel på hur gjort i olika situationer.
  • Praktiskt arbete – kan modellen användas för något förändringsprojekt du står inför nu?
  • Vintergatan och översikter – hur kan modellen användas till att visa ansvarsfördelning mellan team, beslutsforum eller andra perspektiv? Kan vi visa de pågående förändringsprojekten i Vintergatan? Visa beroenden mellan dem?
  • Det egna arbetet fortsätter och vi använder Vintergatan för att belysa, förstå och kommunicera kring de utmaningar ni har, t ex kring produkternas och tjänsternas flöden och deras samspel med förmågorna. 
  • En uppgift delas ut till dag 3.

Dag 3

Dagen börjar med återkoppling från dag 2 och reflektioner från den egna organisationen. Vi tittar sedan utifrån och in på den egna verksamheten och sätter den i relation till våra kunders och partners förväntingar på oss.

Vi skapar och testar sedan olika scenarios, visar påverkan från strategisk planering och hur vi kan få bättre översikter och förståelse för hur vår verksamhet fungerar och våra möjliga vägar framåt genom Vintergatan. Kort sagt hur vi skapar bättre beslutsunderlag. 


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!