Verksamhetsutvecklare, Verksamhetsutveckling, ProcessutvecklingCertifierad verksamhetsutvecklare

Driv framgångsrika utvecklings- och förändringsinitiativ
Certifiering

Bild på två personer som diskuterar 

Certifierad verksamhetsutvecklare är en utbildning som ger dig förmågan att driva framgångsrika utvecklings- och förändringsinitiativ utan att tappa fokus på kunder och värdeströmmar.

 

Skaffa dig förmågan att framgångsrikt ta era utvecklingsbehov till realiserade förbättringar. Denna utbildning ger dig kompetensen att driva kontinuerlig och kundorienterad verksamhetsutveckling.

 

Med kundorienterad verksamhetsutveckling avser vi ett utvecklingsfokus som inte bara zoomar in på de som köper era produkter och tjänster, utan även interna och externa mottagare, intressenter och aktörer. Vi arbetar med kund/aktörsresor, förmågeanalyser, processutveckling och tjänsteutveckling där förändringsledning går som en röd tråd genom hela utbildningen. Utbildningen ger dig verktyg att uppnå konkreta och hållbara förbättringar i verksamheten.

 

Under kursdagarna varvas korta teoripass med praktiska övningar. Stor tyngdpunkt ligger på övningar, både i grupp och i enskilda hemuppgifter. Genom hemuppgifterna har du chansen att bedriva verksamhetsutveckling i din egen verksamhet och få direkt feedback på det du gör.

 

Jag har verkligen fått en bred bas och verktygslåda i mitt fortsatta arbete som verksamhetsutvecklare. Att varva teori med mycket praktiska övningar och diskussioner har varit väldigt bra och lärorikt. – Linda Uhlén, Polisen

 

  • Du får lära dig att:
  • Driva en verksamhetsutveckling där du kontinuerligt förändrar och förbättrar din verksamhet med fokus på kundernas förändrade behov
  • Relatera din verksamhetsutveckling till verksamhets- och affärsstrategier
  • Använda relevanta modeller som beskriver verksamhetens olika delar i en helhet och beroenden mellan dem
  • I rollen som förändringsledare, bättre förstå och möta din och andras reaktioner och beteenden, i såväl grupp som på individnivå
  • Stegvis realisera förändringar samt driva kontinuerligt gemensamt lärande
 

Vad gör en Verksamhetsutvecklare?

Kunden står alltid i fokus för dig som är verksamhetsutvecklare. Verksamhetsutvecklaren stöttar verksamheten med beskrivningar av kundupplevelser, processer och förmågor för att kunna utveckla förmågor och arbetsprocesser till att tillföra mesta möjliga nytta för mottagaren. Du ser hur verksamheten fungerar i detalj men har även förmågan att se helheten; hur olika verksamhetsområden samverkar – eller motverkar varandra. Du analyserar konsekvenser av förbättringsförslag samt att tar fram detaljerade beskrivningar i syfte att hitta förenklingar, effektiviseringar och andra förbättringar för att nå ett önskat framtida läge.

 

I rollen ingår också att leda förändringar. Som förändringsledare stöttar du individer och grupper att införa olika initiativ på ett motiverat och strukturerat sätt. Du ökar förståelse och minskar förändringsmotstånd mot effektiviseringar och andra förbättringar.

 

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som är engagerad i exempelvis: Verksamhetsförändring, Projektledning, Processutveckling, Kvalitetsarbete, Systemförvaltning, Verksamhetsanalys och Verksamhets- controlling.

 

 

Webinar

Verktyg för en Verksamhetsutvecklare

Johan Svärd och Johanna Montalvo, utbildningsledare, guidar oss genom utbildningsinnehåll i samband med egna erfarenheter och upplevda case.

 


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!